Ez a nap

Ne menj suliba!

Igazgatói intővel riogatják a diákokat, ha tüntetni mennek

A Párbeszéd szerint az oktatásban a tekintélyelv érvényesítése helyett a diákok kíváncsiságában rejlő lehetőségekre kellene építeni.

Erőss Gábor, az ellenzéki párt szakpolitikusa csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek elmondta, egyetértenek azokkal a célokkal, amiket a „Ne menj suliba!” nevű kezdeményezés elindítói fogalmaztak meg, a Párbeszéd vezetői pedig részt vesznek a pénteki demonstráción.

Kiemelte, a tanároknak és diákoknak is jól kell érezniük magukat az iskolában, mert így lehet a legjobb eredményeket elérni, ehhez pedig az szükséges, hogy magolás helyett élmény legyen a tanulás.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének szociális demokrácia programja emellett minden gyermeknek biztosítaná az érettségizés lehetőségét, valamint a középfokú angol nyelvtudás megszerzését, szemben a jelenlegi kabinet szakképzésbe terelő politikájával – fejtette ki Erőss Gábor.

Az ellenzéki politikus elmondta, ennek érdekében a hátrányos helyzetű térségekben radikálisan, akár felére csökkentenék az osztálylétszámokat.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: MTI)

About Author

Szólj hozzá!