Ne mondd, hogy a tavaszi koronavírusos zsongásban többre vágysz, mint a csikidamos örömhírekre!

Mit szólsz, milyen az élet? Az “egyház élő téglája”, Szikora Robi lesz az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arca.

Tudod, így van ez, hogy kell mindig egy arc vagy egy tégla

Ne mondd, hogy a tavaszi koronavírusos zsongásban többre vágysz, mint a csikidamos örömhírekre! Az élet meg csak élet. Kinek ez jut, kinek az. 1938-ban is tartottak már ilyen kongresszust Budapesten. Az akkor 70 éves Horthy kormányzó és a keresztények nagyon örültek, és csak úgy tódultak a népek a nagy eseményre.

Jó, hát az már homályba vész, hogy ki volt a tégla, ki volt az arc,

de azt tudjuk, hogy nemzeti konzultáció helyett másféle inzultáció azért akadt. Megszavazta a kormány az első zsidótörvényt, és egyik napról a másikra már nem volt olyan nagy büszkeség magyarnak lenni azoknak, akiket kvázi zsidónak bélyegeztek. Számított a tudás, a tehetség, az értelem, a hazaszeretetet vagy az asszimiláció? Á, dehogy. Pedig sokan, nagyon sokan reméltek.

A 38′-as kongresszus idején kikeresztelkedtek ezrek

Talán hitték, hogy egy róm. kat. vagy egy ref. címke elegendő lehet az embertelenség ellen. Talán hitték, hogy a keresztények a Megváltóban meglátják majd a keresztre feszített zsidót is. Persze tévedtek. Az ember mindig téved. Akkor is, ha szeret, akkor is, ha nem.
Egyszer lehetne másképp. 2020-ban óriásplakátokon hirdetik Jézust, és ugyanígy hirdetik a gyűlöletet is. Ugyanazok teszik.

Háttér

Szikora Róbert, az R-GO frontembere, többször hangoztatta, hogy mennyire fontos életében a vallás, és hogy napi szinten templomba jár, ám most újabb szintre lépett. A Bors kedden arról írt, hogy

Szikora vallási nagykövet lesz, mert felkérték az 52. Eucharisztikus Kongresszus arcának.

„Úgy éreztem, ez óriási ajándék valahonnan fentről”

– mondta a megkeresésről a lapnak.

„Találkoztunk, elmondta, hogy én lennék a rendezvény egyik nagykövete, az arca. Az előmunkálatokban is részt vehetek, mint hitvalló, tanúságtevő. Sok keresztény színész, művész van, de ebben a műfajban engem választottak”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük