Ne reménykedj a hétvégében, marad a változékony idő!

Pénteken reggel, északon még lehet gyengülő, megszűnő zápor, szemerkélés az északkelet felé távozó csapadéksávból. Délelőtt nagyrészt felszakadozik a felhőzet, általában kisüt a nap. Északnyugaton maradhat borongósabb az ég, ott záporeső is egész nap előfordulhat.

Pénteken napközben

A déli óráktól, az északi országrészben, a délután folyamán a középső és déli országrészben is erőteljes gomolyfelhő képződés várható. Elszórtan, összességében kis területet érintően, de országszerte kialakulhatnak záporok, kisebb zivatargócok.

Jelentős lesz a hőmérsékletbeli különbség a meleg déli és a hűvösebb északi országrész között. Az egész nap borongós északnyugati országrészben lesz a leghűvösebb.

Estére már egy hidegfront éri el hazánkat, előtte megerősödő DNY-i, majd a front érkezésénél viharossá fokozódó ÉNY-i széllel.

Szombat délelőtt alapvetően napos vagy vékony felhőrétegen át szűrt napsütéses idő ígérkezik jellemzőnek. Délután növekvő felhőzet, kevesebb napsütés valószínű csapadék nélkül. Általában gyenge, változó irányú lesz a légmozgás.

Éjjel borongósabbra fordulhat. Elszórtan, főként a középső országrészben kisebb eső, zápor is kialakul. Marad a gyenge, változó irányú légmozgás.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

péntek reggel +6 – +12,

péntek délután északon +12 – +19, délen +22 – +27,

szombat reggel +3 – +8 fok körül alakul.

A folytatásban

Vasárnap kelet, északkelet felé húzódik az éjjel érkezett csapadéksáv. Délelőtt borongós időben sokfelé eshet eső, hűvös időre van kilátás. Délután, nyugat felől szakadozhat a felhőzet, nyugaton kisüthet a nap. A napos tájakon kissé melegszik.

Hétfőre naposabb, melegedő időre van kilátás, de fátyolfelhőzet szűrheti sokfelé a napsugarakat. Éjjel megnő az esélye záporok, zivatargócok kialakulásának.

Keddre változékony, borongósabb, záporos, zivatargócos időjárás körvonalazódik hidegfronttal.

Szerdán előreláthatólag távozik a csapadékzóna. Mögötte csökkenő felhőzet, változó napsütés, hűvösebb, szeles idő alakul ki.

Forrás: Eumet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest