Ne szórakozz! – Sminkeljek a telefonomnak…..?

Ezek a hiper-szuper hightech telefonok lassan átveszik az uralmat az életünk felett. Beszólnak, ha nem pontosan olyan ütemben nyomkodjuk a billentyűket és a legújabb variációjuk akkor sem működik, ha reggel, még félálomban akarjuk üzembe helyezni.

Vissza az „egyszerűagyú”  mobilokat!

Az amúgy is túlszabályozott életünkben legalább a használati tárgyaink ne állítsanak kötelező kűrök elé! Különben is, azért vesszük őket, hogy megkönnyítsék és ne bonyolítsák a mindennapokat. A telefonon lehessen telefonálni és pont. Ha olyan fenemód okos egy ilyen kütyü, akkor ezt az apró kívánalmat miért nem tudja felfogni?

Lendvai Ildikónak is meggyűlt a baja a technika legújabb vívmányával, amiről közösségi oldalán így ír:

„Azért ez durva.

A sokéves okos telefonom bekrepált, és vennem kellett egy újat. Ez már annyira okos, hogy jelszó helyett arcfelismeréssel kapcsol be. Persze az unokám állította be nekem, szerencsétlen múlt századi relikviának, én csak az arcomat szolgáltattam. (Az ujjlenyomatos variációt neki se sikerült, haha!)

Ma reggel a telefonom egyszerűen nem ismert meg. Jó, tudtam, hogy kevés alvás után pocsékul nézek ki, de ennyire?! Most nem tudom, hogy vegyek-e tapintatosabb készüléket, vagy minden bekapcsolás előtt sminkeljek?”

A bejegyzéshez sokan hozzászóltak, ezekből szemezgetünk:

„Arcfelismerés amúgy megbízhatatlan, mert ha a tolvajnak van egy fotója rólunk, azzal is működhet a program, míg az igazi arcunkat nem ismeri fel rossz megvilágítási viszonyok mellett, sötét sikátorban támadás esetén esélyünk nincs rendőrt hívni, mert a telefon nem ismer fel bennünket. Hülye dolog az arcfelismerés program. PIN kód + ujjlenyomat + mesterjelszó, illetve irisszkenner jobb, utóbbi csak fényre reagáló szemmel oldható fel, retinát néz, szemünkről csinált fotóval nem lehet becsapni.”

„Én már csak afféle nagymamás telefonra cserélnék. Nagy gombok, óriási számok és betűk. Akar a fene bármit csinálni a telefonjával a telefonáláson kívül…”

„Én megszüntettem a képernyőzárat is. Ezekben a telefonokban csak az nincs benne, aki nem akar. Már nem érdekel, hogy megvédik a fiókom. Megvédik, tőlem!”

Mit keres a telefon az ágyban? – ki vele a hálószobából!

Trump okostelefonjai nem biztonságosak

Sír a telefon….Hidd el, mi jobban élünk, mint 4 éve…!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük