Besokalltál a Pegasus-cucctól? Ne tedd, fontosabb ez annál! Nézd a Telex-próbálkozást Orbánnál!

Tudom, hogy minden hol -mármint a „független-objektív”, meg az ellenzékkel szimpatizáló médiákban- szinte minden hír a Pegasus-botrány részleteiről szól, de ilyen fokú skandallum még az Orbán-kormányhoz szokott hírfogyasztó életében is csak ritkán, felteszem még nem fordult elő „kerítésen innen”. A Telex riportere megpróbálta megtudni, mit szól ehhez az ország elsőszámú közszolgája, akinek a hallgatás helyett fennen kellene követelnie az ügy azonnali kivizsgálását. A videón látható a reakciója!

Mi az a Pegasus-botrány?

Vasárnap robbant ki a Pegasus nevű kémprogram körüli botrány, ekkor jelentek meg a nemzetközi, 17 újság részvételével zajló oknyomozó projekt első cikkei a témában. Magyarországról a Direkt36 vett részt a munkában.

Az ügy lényege, hogy

az okostelefonok feltörésére alkalmas izraeli kémprogramot – amelyet a gyártó állítása szerint kizárólag állami szerveknek bocsátanak rendelkezésére – számos országban nemcsak az eredeti céljának megfelelően (vagyis terroristák, bűnözők leleplezésére) használtak fel, hanem újságírókat, aktivistákat, ügyvédeket, politikusokat figyeltek vagy próbáltak megfigyelni vele. Az oknyomozó csapat Magyarországról 300 telefonszámot talált a célszemélyek listáján, köztük vannak újságírók, ellenzéki politikusok és üzletemberek is, némelyikük telefonjának vizsgálata során bebizonyosodott, hogy valóban feltörték a készüléket.

Telex-próbálkozás

Orbánt csak pár másodpercre láthatjuk, Kubatov Szijjártó semmiről sem tudnak, Pintér zárt ülést emleget, a minisztériumok nem válaszolnak, a köztévé pedig fél napig hallgatott az elmúlt évek egyik legsúlyosabbnak tűnő botrányáról. Hétfőn a Karmelitánál és Komáromban kérdeztünk vezető kormánypárti politikusokat.

(Illusztrációnk: V.K.: montázs)

Ami eddig megjelent…

 

pegasus

2 thoughts on “Besokalltál a Pegasus-cucctól? Ne tedd, fontosabb ez annál! Nézd a Telex-próbálkozást Orbánnál!

 • 2021.07.20 at 07:49
  Permalink

  Nem lát, nem hall petike, olyan mint egy kis hülye! Pedig nagy!

 • 2021.07.20 at 17:10
  Permalink

  „..számos országban nemcsak az eredeti céljának megfelelően (vagyis terroristák, bűnözők leleplezésére) használtak fel, hanem újságírókat, aktivistákat, ügyvédeket, politikusokat figyeltek vagy próbáltak megfigyelni vele.”

  NA NE MÁ, KÖZTÜK NEM LEHETNEK ?
  ***
  „Mégis ki másnak lehetne haszna ellenzéki politikusok és a hatalom viselt dolgaival gyakran foglalkozó újságírók adatainak, kommunikációjának megismeréséből? ” Kérdezik az Azonnalin.

  VALÓBAN EZ A KÉRDÉS, ahogy a klasszikus krimikben szokás feltenni a kérdést „kinek az érdeke” ?
  Csakhogy a válasz már nem egyértelmű, és erre az Eszenyi Enikő eset világít rá a legjobban.
  Az történt ugyanis, hogy virtigli balos/libsi létére mert kilógni a nyájból, nem ment el tüntizni !!!
  ÉS EZ NEM MEGENGEDETT, M E G T O R L A N D Ó !!!
  Na most az ilyen „rakoncátlankodókat” hogy is lehet legjobban a markunkban tartani ?
  Úgy, hogy mindent tudunk róluk, amivel lehet őket zsarolni.
  Hát ez egy bevett komcsi szokás, ők a saját embereikben sem biztak, figyelték őket.
  NA MOST VAN ÁM ITT MÉG EGY DOLOG !!!
  Megcsináljuk mi LIBERÁLISOK, és rákenjük a Fideszre, mondván „Mégis ki másnak lehetne haszna…”, és bízunk abban, hogy a „pógárok” ezt gondolkodás nélkül beszopják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest