Besokalltál a Pegasus-cucctól? Ne tedd, fontosabb ez annál! Nézd a Telex-próbálkozást Orbánnál!

Tudom, hogy minden hol -mármint a “független-objektív”, meg az ellenzékkel szimpatizáló médiákban- szinte minden hír a Pegasus-botrány részleteiről szól, de ilyen fokú skandallum még az Orbán-kormányhoz szokott hírfogyasztó életében is csak ritkán, felteszem még nem fordult elő “kerítésen innen”. A Telex riportere megpróbálta megtudni, mit szól ehhez az ország elsőszámú közszolgája, akinek a hallgatás helyett fennen kellene követelnie az ügy azonnali kivizsgálását. A videón látható a reakciója!

Mi az a Pegasus-botrány?

Vasárnap robbant ki a Pegasus nevű kémprogram körüli botrány, ekkor jelentek meg a nemzetközi, 17 újság részvételével zajló oknyomozó projekt első cikkei a témában. Magyarországról a Direkt36 vett részt a munkában.

Az ügy lényege, hogy

az okostelefonok feltörésére alkalmas izraeli kémprogramot – amelyet a gyártó állítása szerint kizárólag állami szerveknek bocsátanak rendelkezésére – számos országban nemcsak az eredeti céljának megfelelően (vagyis terroristák, bűnözők leleplezésére) használtak fel, hanem újságírókat, aktivistákat, ügyvédeket, politikusokat figyeltek vagy próbáltak megfigyelni vele. Az oknyomozó csapat Magyarországról 300 telefonszámot talált a célszemélyek listáján, köztük vannak újságírók, ellenzéki politikusok és üzletemberek is, némelyikük telefonjának vizsgálata során bebizonyosodott, hogy valóban feltörték a készüléket.

Telex-próbálkozás

Orbánt csak pár másodpercre láthatjuk, Kubatov Szijjártó semmiről sem tudnak, Pintér zárt ülést emleget, a minisztériumok nem válaszolnak, a köztévé pedig fél napig hallgatott az elmúlt évek egyik legsúlyosabbnak tűnő botrányáról. Hétfőn a Karmelitánál és Komáromban kérdeztünk vezető kormánypárti politikusokat.

(Illusztrációnk: V.K.: montázs)

Ami eddig megjelent…

 

pegasus

2 hozzászólás

 • 2021.07.20 - 17:10
  Közvetlen hivatkozás

  “..számos országban nemcsak az eredeti céljának megfelelően (vagyis terroristák, bűnözők leleplezésére) használtak fel, hanem újságírókat, aktivistákat, ügyvédeket, politikusokat figyeltek vagy próbáltak megfigyelni vele.”

  NA NE MÁ, KÖZTÜK NEM LEHETNEK ?
  ***
  “Mégis ki másnak lehetne haszna ellenzéki politikusok és a hatalom viselt dolgaival gyakran foglalkozó újságírók adatainak, kommunikációjának megismeréséből? ” Kérdezik az Azonnalin.

  VALÓBAN EZ A KÉRDÉS, ahogy a klasszikus krimikben szokás feltenni a kérdést “kinek az érdeke” ?
  Csakhogy a válasz már nem egyértelmű, és erre az Eszenyi Enikő eset világít rá a legjobban.
  Az történt ugyanis, hogy virtigli balos/libsi létére mert kilógni a nyájból, nem ment el tüntizni !!!
  ÉS EZ NEM MEGENGEDETT, M E G T O R L A N D Ó !!!
  Na most az ilyen “rakoncátlankodókat” hogy is lehet legjobban a markunkban tartani ?
  Úgy, hogy mindent tudunk róluk, amivel lehet őket zsarolni.
  Hát ez egy bevett komcsi szokás, ők a saját embereikben sem biztak, figyelték őket.
  NA MOST VAN ÁM ITT MÉG EGY DOLOG !!!
  Megcsináljuk mi LIBERÁLISOK, és rákenjük a Fideszre, mondván “Mégis ki másnak lehetne haszna…”, és bízunk abban, hogy a “pógárok” ezt gondolkodás nélkül beszopják.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük