Négy férfi, egy eset – a közös: a botrányszag!

Négy férfi, egy eset. A négy férfi szerepe és jelentősége eltérő, de mind benne vannak abban a botrányban, amiben – mint ahogyan beszámoltam róla – még Polt szerint is különösen nagy értékben, folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt folyik a nyomozás – írta Hadházy Ákos közösségi oldalán.

Miről volt szó?

„Polttól arra az információra kérdeztem rá, miszerint a BKV számára bedolgozó Sys IT Kft. fiktív számlákat fogadhatott be a T-Systems, a 4iG és a Deutsche Telekom cégektől.

Kezelhetnénk ezt a történetet úgy is, mint egy egyszerű „számlagyáras” csalás gyanúját. De nem túlzás azt mondani, hogy ez jelen pillanatban a Völner-ügynél is nagyobb, fontosabb és magasabbra vezető ügy lehet, erre szeretnék e jeles férfiakra mutatva rávilágítani kicsit.

Honfitársaink 99 százaléka valószínűleg csak Tarlós Istvánt ismeri fel a képek közül

Ő nagyon megsértődött, amikor a nevét említettem az ügyben, még a Pesti Srácokhoz is elment duzzogni. És annyiban igaza is van, hogy egyáltalán nem ő a történet főszereplője, sőt. A nevét csak azért említettem meg a posztban, mert tisztázni szerettem volna, hogy az érintett BKV-s szerződést az ő polgármestersége alatt írták alá. Azért kicsit komikus látni, mennyire vehemensen próbálja távol tartani magát az esettől, nyilván érzi ennek a súlyát.

A második képen a NAV jelenlegi vezetője, Vágujhelyi Ferenc, a harmadikon a korábbi vezető, Sors László látható

Két dolog miatt kell mindenképp megemlékezni róluk. Sors Lászlót ugyanis pont akkor váltották le egészen hirtelen és minden komolyan vehető hivatalos indoklás nélkül, amikor ebben az ügyben a nyomozás elkezdődött. A helyére kinevezett Vágujhelyi Ferenc személye önmagában is botrány: a NAV az amerikai FBI által felderített Microsoft-botrány egyik főszereplője volt, Vágujhelyi pedig pont abban az időben a számítástechnikai beszerzésekért felelős vezetőként dolgozott ott.

Börtön helyett azonban a miniszterelnök maga mellé vette az informatikai beszerzésekért felelős tanácsadó testületbe. Innen került vissza a NAV-hoz, ami több, mint aggályos az előzmények ismeretében.

A negyedik férfi Jászai Gellért, a 4iG tulajdonosa

Az információim szerint ez a cég is adott a fiktív számlákból – ezt Polt válasza nem cáfolta. Akárhogy is, ha ez így volt, az annak fényében nagyon durva, hogy napjainkban szép csendben pont ennek a cégnek játssza át a kormány a teljes állami távközlési infrastruktúrát.

Nem nehéz belátni, mekkora botrány lenne, ha egy adócsaló cégen keresztül futna a magyar állam minden adatforgalma!”

Kapcsolódó

Négy férfi, egy eset - a közös: a botrányszag!

One thought on “Négy férfi, egy eset – a közös: a botrányszag!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük