Négy óriásplakát Hódmezővásárhelyen

A Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület a város több pontján Márki-Zay Péter polgármester ellen készült óriásplakátokat helyeztetett ki.

Ádók János, az egyesület elnöke azt állítja,

hogy a plakátok 860 ezer forintos költségét az egyesület tagsága és támogatók adták össze.

Az elnök a Vásárhely24-nek adott interjút.

“Márki-Zay Péter azt állította magáról a kampányban, hogy jobboldali, polgári gondolkodású és Hódmezővásárhely számára a legfontosabb. Sokan ezért is szavaztak rá, mert úgy vélték, azokat az értékeket vallja és képviseli, mint a város többsége és Vásárhelyért akar dolgozni, új lendületet adhat a településnek. Bevallom őszintén, én magam is elgondolkodtam a kampány alatt, mert számomra is támogathatónak tűnt, amit mondott. A megválasztása után viszont kiderült, hogy mindebből semmi sem igaz. Minden létező politikai formációval összeáll, a várossal most már egyáltalán nem foglalkozik, helyette egy országos pártot alapítva a magyar ellenzéki politikát akarja szervezni és Orbán Viktor kihívójaként lépett elő.”

– Miért döntöttek úgy, hogy plakátkampányt indítanak?

“A városban lévő politikai viták mindenkit óvatossá tettek, de az emberek egymás között szinte mindenhol azt beszélik, mennyire csalódtak a polgármesterben. Szerettünk volna egy figyelemfelhívó akciót kezdeni, amely során nem tettünk mást, csak a saját mondataival szembesítjük Márki-Zay Pétert és rámutatunk, valójában mit is gondol azokról az értékekről, amelyeket a kampányban még képviselt. Minden a plakátokon szereplő idézetet maga a polgármester mondott, azon nem változtattunk semmit. Mindenki eldöntheti, mennyire hitelesen szónokol a magyarság védelméről az, aki pár nappal később már azt nyilatkozza a sajtónak, hogy az országot elítélő Sargentini-jelentés elfogadása örömünnep volt, vagy, hogy a menekülteket befogadná.”

– Mennyibe került az akció és miből fedezik a plakátok költségeit?

“Ahogyan már jeleztem: tagjaink kivétel nélkül hódmezővásárhelyiek és elkötelezettek a városért. A plakátok 860 ezer forintos költségét az egyesületünk tagsága és támogatóink adták össze.”

6.000 millió forint – ízlelgesse, hiszen Ön fizeti a kormány plakátkampányát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük