Negyedik hullám: a magyar kormány koncerteket szervez, Görögországban a duplamaszk viselését ajánlják - Döntsön, kinek hisz! - Városi Kurír

Sorting by

×

Negyedik hullám: a magyar kormány koncerteket szervez, Görögországban a duplamaszk viselését ajánlják – Döntsön, kinek hisz!

Miközben a magyar kormány beszáll a koncertszervező iparba, hiszen miért pont ahhoz ne értene, és több hetes ingyen koncertsorozattal örvendezteti meg a népét, negyedik hullám ide negyedik hullám oda, egy görög szakértő arra buzdítja honfitársait, hogy viseljenek dupla maszkot a járvány idején.

Hirdetés

Nem korai ez kicsit? De!

Az Őszi Hacacáré elnevezésű ingyenes koncertsorozat elindításának egyik fő célja az “összetartozás közös megünneplése”, amit hosszú elzártság után, újra személyesen, együtt lehet megtenni. Ez “remek alkalom” arra is, hogy a zenészek és a közönség újra egymásra találhassanak- írja a kormány szóvivő.

Ezzel szemben a görögök…

Görögországban A dupla maszk viselést ajánlja Athina Linou járványügyi professzor. Ahogy a Delta változat az egész országban elterjedt,a vezető egészségügyi szakértő most azt javasolja, hogy az emberek dupla maszkot viseljenek a fertőzés esélyeinek megelőzése érdekében.

“A mutáció nagyon agresszív, és meg kell védenünk magunkat (…) Mindenkinek maszkot kell viselnie mindenhol”

– tette hozzá.

Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Megelőzési Központja (CDC) laboratóriumi kísérletei azt mutatták, hogy ha textil maszkot is viselnek az orvosi maszk fölött, az valószínűleg jelentősen csökkenti az emberek koronavírus -fertőződésének lehetőségét.

Forrás

Maszk igen vagy nem? Már tavasz óta tart a vita

„A helyes választ elsősorban a munkavédelmi szabályokban kell keresni. A kormány enyhítő intézkedései ellenére továbbra is irányadó marad az a szabály, hogy a munkáltató köteles gondoskodni a biztonságos, egészséget nem veszélyeztető munkavégzés feltételeiről. Az a körülmény tehát, hogy a továbbiakban nem kell maszkot hordani egy szabadidős tevékenység során, például étteremben, moziban, koncerteken, nem jelenti azt, hogy a munkahelyen is automatikusan elhagyhatjuk a maszkot”

– mondta  még tavasszal dr. Szűcs László, a Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértő ügyvédje.

 

negyedik hullám

 

 

Hirdetés
átver

6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.