Négyszer kellett kihirdetni Szabó Tímea mentelmi jogának felfüggesztését - Városi Kurír

Sorting by

×

Négyszer kellett kihirdetni Szabó Tímea mentelmi jogának felfüggesztését

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke nem tudott kihirdetni egy országgyűlési határozati eredményt.

Hirdetés

Szabó Tímea mentelmi ügyében harmadszor sem sikerült, így Latorczai János alelnök felszólította, hogy hirdesse ki ismét az eredményt

Jakab István: “Hogy mindenki megnyugodjon, ezt a szavazést megismételjük.” A jegyző közbeszólt: “Nem kell megismételni, csak újra ki kell hirdetni.”

“Az Országgyűlés 118 igen szavazattal, 49 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett Szabó Tímea mentelmi jogát felfüggesztette.”

Az érdekesség, hogy Bús Balázs volt fideszes óbudai polgármester magánvádas indítványáról van szó, amit Szabó Tímea március 24-én megjelent facebookos videója miatt indult. Ebben az országgyűlési képviselő pedofil bűnözőknek nevezte a fideszes politikusokat.

Az indítvány szerint B. B., Óbuda-Békásmegyer korábbi polgármestere és egyéni választókerületi képviselőjelöltje 2022. március 31. napján kelt és a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságra 2022. április 1-jén érkezett beadványában feljelentést tett Szabó Timea országgyűlési képviselő ellen rágalmazás vétsége, illetve becsületsértés vétsége miatt. A feljelentés tartalma szerint Szabó Timea országgyűlési képviselő 2022. március 23-án 9 óra 30 perckor saját Facebook oldalán olyan nyilvános videóüzenet jelent meg, amelyben a becsület csorbítására alkalmas kijelentéseket tett a feljelentő személyére nézve.”


A feljelentés lényege szerint a feljelentő, Óbuda-Békásmegyer korábbi polgármestere személyével kapcsolatban a videóüzenetben Szabó Timea több valótlan tényállítást fogalmaz meg, mint például:

“B.B.-ról és az egész FIDESZ-ről megint kiderült, hogy ők azok, akik pedofil bűncselekményt követnek el, ők azok, akik fedezik… őőő…. ezeket a bűnözőket(. . .)” Elhangzik még a videóban az is, hogy: “Teljesen egyértelmű tehát, hogy B. B. bűnrészes ebben a pedofil bűncselekményben ( … )”

A feljelentő szerint Szabó Timea állításai nem csupán a becsület csorbítására alkalmas, morálisan, illetve erkölcsileg elítélendő állításokat tartalmaznak, hanem különösen súlyos, morálisan a társadalom által fokozottan elítélt, nagy tárgyi súlyú bűncselekmény elkövetésével vádolja a feljelentettet teljesen alaptalanul.

Az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke Dr. Hargitai János a háznak azt javasolta, hogy mivel magánvádról van szó, ezért az eddigi gyakorlatnak megfelelően Szabó Tímeától ne vonják meg a mentelmi jogot.

Ám a Fidesz-frakció nem fogadta meg kérését!

Momentum: az az extraprofit, ami nem Orbán Viktoré

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.