BanánköztársaságKiemelt hírek

“A gyáva minisztériumi halljakendek nyilvánvalóan nem a hazánkat védik, hanem Orbánt…” – véli Hadházy Ákos

Papír van róla: Orbán-különjárat lehet a katonai repülő, méghozzá 30 évre titkosított részletekkel!

Több mint egy hónapja nem adtak időpontot arra Hadházy Ákosnak, hogy betekintsen a honvédségi luxusrepülő római útjának dokumentumaiba és biztosan megtudjam, kiért kellett a horvát tengerparton leszállni. Minden jel arra mutat, hogy a Falcon az odaúton és a visszaúton is leszállt Horvátországban, ahol felvehette, majd letehette a miniszterelnöki famíliát. Azért, hogy tisztán láthassunk, a képviselő kérdéssel fordult a miniszterhez, hogy mi történt valójában azon az úton, de ő – ahogy az várható volt – “bazi nagy katonai titokra hivatkozva” nem válaszolt.

A Falcon-titkok…

“A honvédség diszkréten szeretné lábbal taposni a demokráciát – a minisztériumi csinovnyikok idegesen elmenekültek, amikor elővettem a kamerát. Ezek a gyáva minisztériumi halljakendek nyilvánvalóan nem a hazánkat védik, hanem Orbánt – és ez nagyon rossz dolgokat vetít előre.

Több mint egy hónapja nem adtak ugyanis időpontot arra, hogy betekintsek a honvédségi luxusrepülő római útjának dokumentumaiba és biztosan megtudjam, kiért kellett a horvát tengerparton leszállni. A miniszter, majd a pacalkirály államtitkár is azt írta, hogy ez titok. De ilyen esetben – titoktartás mellett – egy országgyűlési képviselőnek jogában állna az iratokba betekinteni, ahogyan ezt korábbi – szintén nagyon furcsa – utak esetében meg is engedték.

Most viszont egy hónapja nem adtak időpontot, csak hitegettek, hogy majd szólnak

Amikor a múlt héten ezt megelégelve odamentem, azt mondták, hogy 72 órával előbb jelentkezzek be. Ezt is megtettem, de akkor meg a parlamenti kapcsolatokért felelős főosztályvezető fogadott csak, azt mondva, hogy

nem adhat információt.

Sokadszorra elmondtam neki is, hogy nem információt kérek, hanem a dokumentumokat akarom megnézni és ezért tegnap, előre bejelentett időpontban ismét felkerestem őket.

De ismét csak két cinikus tisztviselő jött le hozzám, akik közölték, hogy akkor sem mutatják meg a papírokat. Ekkor kapcsoltam be a kamerát.

Ha a hadsereg törvénysértő módon megtagadja a Parlament egy tagjától az információt, az egy nagyon rossz folyamatra utal: a civil ellenőrzés megszűnésére

Ez a látszólag kis ügy egy újabb lépés a diktatúra felé vezető úton, ilyet demokráciában egy hadsereg egyszerűen nem tehet meg.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Persze ez az ügy csak látszólag kicsi. Az, ha egy miniszterelnök a honvédségi repülőn ugrik át a családjával a horvát nyaralásból egy kis római vakációra, az egyáltalán nem kis ügy.

A hallgatás is sokat mond, vegyük ezután ténynek, hogy Orbán a sajátjának gondolja a honvédséget és azok eszközeit is.

Előzmény….

 

A gyáva minisztériumi halljakendek nyilvánvalóan nem a hazánkat védik, hanem Orbánt - véli Hadházy Ákos

Szólj hozzá!