Újratárgyalná a kormánnyal a tavaly megkötött kétéves bérmegállapodást a Magyar Szakszervezeti Szövetség, mert ha minden így marad, a magyar minimálbér lesz a legalacsonyabb az egész EU-ban. Szlovákia, Lengyel-, Cseh- és Horvátország már megelőz minket, jövőre Románia is elénk kerülhet – írja a dkp.hu-n Dobrev Klára, a DK uniós képviselője, az Európai Parlament alelnöke. 

Dobrev Klára hangsúlyozza:

a Demokratikus Koalíció egyetért a Magyar Szakszervezeti Szövetséggel: azonnal legalább 10 százalékkal kell emelni a minimálbért, ha nem akarjuk, hogy a Fidesz egy-két év múlva már Románia utoléréséről költsön hagymázas meséket. De ez csak tűzoltásra elég: a DK szerint az egyetlen hosszútávú megoldás az európai minimálbér bevezetése lehet.

Nem vagyunk egyedül

– teszi hozzá az alelnök –, az európai minimálbér terve napról napra egyre több támogatót szerez az EU-ban. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke arról tájékoztatott, hogy az első 100 napjában konkrét javaslatot fog benyújtani az európai minimálbérre vonatkozóan. Azért dolgozom, amire az EP-választáson felhatalmazást kaptunk: el fogjuk érni, hogy a mi munkánk is érjen annyit, mint bármely más európai emberé; nekünk, magyaroknak is járnak az európai bérek!

megosztás

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét