Nem állt ki vitára Orbán, jön az újabb diáktüntetés

A Független Diákparlament február 23-ra ismét az utcára hívja azokat, akik korszerű, diákközpontú, igazságos oktatási rendszert szeretnének.

Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól

A diákparlament januárt 19-i tüntetésén ismertette 12+1 követelését, amelyek teljesülésére írásos garanciát kért az Emberi Erőforrások Minisztériumától a hónap végéig. Érdemi válasz a tárcától nem érkezett, ezért a diákok a miniszterelnökhöz fordultak: vállaljon nyilvános vitát az oktatási rendszer problémáiról.

Orbán Viktor a meghívást a február 7-i határidőig nem fogadta el, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig a múlt heti kormányinfón minden konkrétumot nélkülözve azt mondta, a pontok között komolyan veendő dolgok és zagyvaságok is szerepelnek.

„Mint kiderült, Orbán Viktor fél a fiatal demokratáktól, megtagadta fiatalkori önmagát és nem mer kiállni nyilvános vitára az oktatási rendszer problémáit saját bőrükön tapasztaló diákokkal” – közölte most a Független Diákparlament, amely éppen ezért újabb tüntetést szervez.

„Úgy határoztunk, hogy most a döntéshozókénál magasabb szint képviselőihez, a magyar néphez fordulunk. Mivel a kormány semmibe vette az ország jövőjéért aggódva megfogalmazott kéréseinket, ezért nekünk, magyar embereknek kell közösen rendszert váltanunk az oktatásban”

A Deák tértől vonulnak a Parlamenthez

– írták, jelezve: február 23-án, pénteken 17:30-tól nagyszabású tüntetést tartanak az oktatási rendszerváltásért.

A demonstráció a Deák Ferenc téren kezdődik, onnan vonulnak majd a Parlament elé a résztvevők.

(Forrás: HVG)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük