2019.04.24. Névnap: György

Nem áprilisi tréfa: bolondok napján megszűnik az Echo TV 0 150

Április 1-jétől megszűnik az Echo TV műsorszolgáltatása. A csatorna beolvad a Hír TV-be, írja közleményében a mindkét csatornát működtető Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriuma.

A két csatorna összehangolása már februárban elkezdődött

Mint írták, az alapítványi tulajdonba került gazdasági társaságok esetében számtalan, a költséghatékony működést lehetővé tevő változás indult meg 2019-ben. A mostani döntést „a két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása érdekében” hozták meg.

Az Echo TV főbb műsorai áprilistól a változatlan profilú Hír TV-n lesznek elérhetők, ami aligha sokkolja majd a nézőket, ugyanis a Hír TV az elmúlt hónapokban is részben az Echótól „lízingelt” műsorvezetőkkel működött.

A Hír TV és az Echo TV működésének összehangolása már korábban elkezdődött, február végétől ugyanis összevonták a két csatorna hírgyártását.

Azóta, hogy november végén létrejött a jobboldali média nagy részét egy fedél alá hozó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, több találgatást lehetett hallani médiumok összevonásáról. Már novemberben arról szólt a fáma, hogy „a terveket legalább részlegesen ismerők abban is biztosak, hogy a koncentráció nem csak a tulajdonviszonyokra vonatkozik majd, hiszen most a párhuzamosan működtetett lapok, televíziók egymás elől halásszák el az olvasókat, nézőket”, az Echo TV megszűnése azonban sokakat váratlanul érhet.


A Hír TV új otthona az egykori Nap TV helyén lesz

Inkább arról lehetett hallani, hogy a két hírtelevízió közül az egyik – gyaníthatóan a Széles Gábor által létrehozott Echo, amelyet már az új tulajdonos, Mészáros Lőrinc ajánlott fel a sajtóalapítványnak – profilváltáson esik át, magazinosabb lesz. Emellett szólt az is, hogy a társaságnak élő szerződései vannak a különböző kábelszolgáltatókkal. Ráadásul a tévé élére helyezték a közmédia addigi vezérigazgatóját, Vaszily Miklóst, noha róla sejthető volt, hogy idővel az Echo TV vezetésénél súlyosabb feladatok várnak rá a jobboldali médiaholdingban, azóta pedig a TV2 elnöke lett.

A Liszkay Gábor-féle alapítvány végül az Echo TV megszüntetését választotta, az azonban bizonyos, hogy a csatorna Angol utcai bázisa (amelyet Gyárfás Tamástól szerzett meg Mészáros Lőrinc, és amelyet teljesen felújítottak a Nap Tv-s idők után) megmarad, és az lesz a Simicska Lajostól visszafoglalt, jelenleg a Szentendrei úton működő Hír Tv új otthona. Az összevonás, amelyről a dolgozókat is csak hétfőn tájékoztatták, előreláthatóan jelentős elbocsátásokkal jár majd.


(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó

Az MSZP beperli a médiatanácsot a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizennyolc =

Legfrissebb cikkeink

Kisorsolta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi ülésén, hogy a május 26-i európai parlamenti (EP-) választáson a pártok listái milyen …

Orbán és Sargentini

Mindenhová delegált álhírszerzőink jelentése szerint Orbanisztán fejedelme két legyet akart ütni egy csapásra. Titokban még jobban eltávolodni az Európai Néppárttól …

Paks

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltje úgy véli, hogy a magyar kormány 2014-ben törvénysértő módon kötötte meg a paksi atomerőmű bővítéséről …

A Napszállta című filmjéért Nemes Jeles László vehette át a legjobb rendezőnek járó díjat a Pekingi Nemzetközi Filmfesztiválon – közölte …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: Nem áprilisi tréfa: bolondok napján megszűnik az Echo TV!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/nem-aprilisi-trefa-bolondok-napjan-megszunik-az-echo-tv/