Április 1-jétől megszűnik az Echo TV műsorszolgáltatása. A csatorna beolvad a Hír TV-be, írja közleményében a mindkét csatornát működtető Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány kuratóriuma.


A két csatorna összehangolása már februárban elkezdődött

Mint írták, az alapítványi tulajdonba került gazdasági társaságok esetében számtalan, a költséghatékony működést lehetővé tevő változás indult meg 2019-ben. A mostani döntést „a két televíziós társaság tulajdonlásában, működésében, műsorainak tematikai hasonlóságában valamint célközönségében rejlő szinergiák maximális kihasználása érdekében” hozták meg.

Az Echo TV főbb műsorai áprilistól a változatlan profilú Hír TV-n lesznek elérhetők, ami aligha sokkolja majd a nézőket, ugyanis a Hír TV az elmúlt hónapokban is részben az Echótól „lízingelt” műsorvezetőkkel működött.

A Hír TV és az Echo TV működésének összehangolása már korábban elkezdődött, február végétől ugyanis összevonták a két csatorna hírgyártását.

Azóta, hogy november végén létrejött a jobboldali média nagy részét egy fedél alá hozó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány, több találgatást lehetett hallani médiumok összevonásáról. Már novemberben arról szólt a fáma, hogy „a terveket legalább részlegesen ismerők abban is biztosak, hogy a koncentráció nem csak a tulajdonviszonyokra vonatkozik majd, hiszen most a párhuzamosan működtetett lapok, televíziók egymás elől halásszák el az olvasókat, nézőket”, az Echo TV megszűnése azonban sokakat váratlanul érhet.

A Hír TV új otthona az egykori Nap TV helyén lesz

Inkább arról lehetett hallani, hogy a két hírtelevízió közül az egyik – gyaníthatóan a Széles Gábor által létrehozott Echo, amelyet már az új tulajdonos, Mészáros Lőrinc ajánlott fel a sajtóalapítványnak – profilváltáson esik át, magazinosabb lesz. Emellett szólt az is, hogy a társaságnak élő szerződései vannak a különböző kábelszolgáltatókkal. Ráadásul a tévé élére helyezték a közmédia addigi vezérigazgatóját, Vaszily Miklóst, noha róla sejthető volt, hogy idővel az Echo TV vezetésénél súlyosabb feladatok várnak rá a jobboldali médiaholdingban, azóta pedig a TV2 elnöke lett.

A Liszkay Gábor-féle alapítvány végül az Echo TV megszüntetését választotta, az azonban bizonyos, hogy a csatorna Angol utcai bázisa (amelyet Gyárfás Tamástól szerzett meg Mészáros Lőrinc, és amelyet teljesen felújítottak a Nap Tv-s idők után) megmarad, és az lesz a Simicska Lajostól visszafoglalt, jelenleg a Szentendrei úton működő Hír Tv új otthona. Az összevonás, amelyről a dolgozókat is csak hétfőn tájékoztatták, előreláthatóan jelentős elbocsátásokkal jár majd.


(Forrás: 24.hu)

Kapcsolódó

Az MSZP beperli a médiatanácsot a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány miatt

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét