Nem az a gáz Habony Árpád 160 milliós órájával, hogy van neki, hanem, hogy mi vettük! - Városi Kurír

Sorting by

×

Nem az a gáz Habony Árpád 160 milliós órájával, hogy van neki, hanem, hogy mi vettük!

Tényleg nem az irigység beszél belőlem, évtizedek óta nem hordok órát, hanem a mélységes felháborodás. Azon húztam fel magam, hogy minden bizonnyal, ám bizonyíthatatlan módon Ön, meg Ön és mi mindannyian vettük Habony úrnak a volt vitrinfelügyelőnek -ami az ismert egyetlen rendes munkaköre volt- a többi cuccával együtt.

Hirdetés

Ízlelgessük: 160.000.000.- forintos óra….

Habony Árpád május végén profi legénységgel indult el egy olasz vitorlásversenyen. Az Index szúrta ki, hogy a négynapos The Nations League 2021 – Swan Tuscany Challenge-n bérelt hajóval versenyző egykori parlamenti vitrinőr mellett a magyar válogatott volt és jelenlegi tagja is a hajón volt a nevezési lista alapján, de ez sem volt elég a dobogós helyhez. Az is kiderült, hogy a hajó csak bérelt, ennek becsült összege egy hétre 3,2 millió forint körül mozog, a verseny teljes költsége pedig ezt jóval meghaladó összeg lehetett. De még ennél is sokkal izgalmasabb, hogy milyen karórát viselt Habony a csuklóján – írta az Átlátszón Zimre Zsuzsa.

(Hatalmas élmény egy ilyen túra, a fiam pár hete részt vett a haverjaival az Adrián  egy ötnaposon és teljesen elvarázsolva jött haza, tele élményekkel és fotókkal, hogy csorogjon az itthon maradottak nyála. (Na jó nem azért….) Az óramániát is ismerem testközelből, mivel fent nevezett gyermekemet is megcsapta a ketyegők szele, ad-vesz-cserél és amikor egy igazán klassz darabra sikerül szert tennie, előbb jön be a csuklója az ajtón, mint Ő. Meg kell említenem, hogy fiatal kora ellenére baromi lelkesen és lekiismeretesen dolgozik, amióta az eszét tudja és kijárta a megfelelő iskolákat és a mániája soha nem ment fantasztikus menyemasszony és a két nemkülönben klassz gyereke rovására.)

Vissza Habony mesterhez….

Az egyik fotón, amelyet a Nautor’s Swan, a ClubSwan 36-os hajótípust gyártó vállalat töltött fel a versenyről a nyilvános Facebook-oldalára, közelről látható Habony Árpád, és a legénység egyik tagja. A szponzorfotón ugyanis kivehető, hogy Habony egy Patek Philippe Nautilus típusú órával szállt a tengerre. A luxusórák piacán túl drágának nem tekinthető típusú karóra 80-150 millió forintért elérhető, már amennyiben hozzá lehet jutni. Az általunk megkérdezett szakemberek szerint ez vélhetően a 5976/1G-001 modell. Bár Habony Árpád közeli fotója egy ideig elérhető volt a hajót gyártó Nautor’s Swan versenyről készült képei közt, később törölték, így jelenleg mindössze egy fotó lelhető fel a magyar hajóról és a legénységről.

Csak, hogy felismerje, ha “szembejön”…

“Ha valaki már elköltött valahol egy nagyobb összeget euróban, akkor a kereskedők felajánlják, hogy beszerzik neki, de erre is várni kell. Most van olyan óra a piacon, amire itthon jelenleg 9 éves várólista van. Azt ne gondolja senki, hogy csak úgy bemegy egy óraboltba és megkapja. És, bár drágának tűnik, ezek az órák még a tömeggyártású termékek között foglalnak helyet, az egyedileg gyártott órák piaca pár nullával feljebb kezdődik”

– mondta el a portál megkeresésére egy szakértő.

varosikurir habony

További részletekért feltétlenül kattintson az Átlátszóra!

Kapcsolódó

 

habony

Hirdetés
átver

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

 • 2021.06.10 - 07:31
  Közvetlen hivatkozás

  Meg sem érint semmilyen luxusgagyínak még csak a szele sem. Az embert szolgáló eszközöknek szerintem csak egy fontos feladata van, hogy rendeltetésüknek megfelelően, biztonságosan működjenek. A többi csupán olcsó kivagyiság. Nem ítélem el az ilyen felhasználót, de egy pillanatig se tudom irigyelni.

  Válasz
 • 2021.06.10 - 08:57
  Közvetlen hivatkozás

  Én elítélem. Az az ember, aki így villog a méregdrága cuccaival, amikor a hazájában még mindig nagy a gyerekszegénység, amikor omladozik az egészségügy, amikor annyi mindenre kellene pénz, ami hasznos költés lenne, ő pedig és a hozzá hasonlók az ebül szerzett jószágukkal büszkélkednek, szórják a szerintem tisztességtelenül megkeresett pénzt /a pénzünket/, mindenre, ami mozdítható, vagy nem mozdítható, ráteszikn a mocskos mancsukat… nem is mondom meg, hogy mit gondolok, mit érdemelnének. Magyarországnak nincs szüksége a fajtájára!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.