Nem az idősek terjesztik a koronavírust, nem miattuk van járvány!

A kormányzati kommunikáció régi jó szokásához híven megint túltolta a biciklit. Olyan nagy elánnal hangoztatták, hogy a járvány elsődleges célpontja az idős korosztály, hogy a felületes szemlélők közül sokan kezdték úgy érteni a dolgot, hogy a szépkorúak nem csak célpontok, de ők maguk a vírus elterjesztői is.

Hogy is van ez?

Müller Cecília országos tisztifőorvos és az operatív törzs, valamint a média egy része megállás nélkül szajkózzák az idősek védelmét, de valahogy átestek a ló túlsó oldalára. Pedig a doktor asszonyra, akinek sikerült ország-világ előtt az érdektelenségig elszürkíteni napi beszámolóit, nem jellemző a dolgok túlhangsúlyozása, sőt! Tudom, hogy egy hölgyre illetlenség ilyet mondani, de mit tegyek, ha egyszer így van: Müller Cecilia a maga bumfordi módján igyekszik minden valós kérdés elől kitérni. Igen, még akkor sem képes tiszta szemmel elnézést kérni az országtól, amikor éppen ellentmond addigi önmagának, lásd “nem kell maszkot viselni az egészségeseknek”, majd, “na jó nem árt a maszkviselés”. Abba most nem menjünk bele, milyen botorság az első felhívás, hiszen senki nem tudja egy adott pillanatban, nem vírushordozó-e.

Egy kormány, amely állandóan és minden témában a társadalmat szondázza, már csak azért is, hogy le ne maradjon a demagógia vonatáról, egészen biztosan érzékelte, hogy a nagy idős-ügyi védelem kezd az ellentettjébe fordulni. Miért nem tettek ellene valamit? Miért nem gondoltak a néhány évtizede a világon átsöprő HÍV-fertőzés tanúságaira? A ’80-as években addig hitegették a világot, hogy ugyan már “AZ” csak a melegek betegsége, ameddig a populáció komoly része -a heteroszexuálisokkal az élén- át nem fertőződött. Nehogy így járjunk most is!

Vannak már jelek

Kezdetben csak elvétve kaptunk hírt néhány 60 évnél fiatalabb fertőzöttről, ám mára már gyermek áldozatai is vannak a kórnak, amit tudhatóan nem az idősek szórnak szét a világban, éppen ellenkezőleg, hiszen közülük a többséget sajnos látványosan leveri a lábáról. A jobb fizikai állapotú, tünetmentes vírushordozók függetlenül a koruktól, fertőznek tömegesen. Maradva az AIDS-példánknál, a legveszélyesebbek akkor is a meg nem betegedett hív pozitívak voltak.

Sajnos a csak a politikai haszonszerzést ismerő, lelkiismeretlen politikusok világszerte hol elbagatellizálják, hol túl pörgetik a koronavírus drámáját attól függően, mikor, melyik forgatókönyvet vélik pillanatnyilag hasznosabbnak. Mindig és mindenhol akadnak lelkiismeretlen szakemberek -mit nem mondok- sarlatánok, akik készséggel kiszolgálják őket.

Húzzuk alá tehát jó vastagon,

a jelenlegi világjárvány egészségügyi probléma, ami nem korfüggő és aki mást sugall, azt a haszonszerzés vágya hajtja.

figyu

 

 

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

2 hozzászólás

 • Avatar
  2020.04.03 - 16:04
  Közvetlen hivatkozás

  Drága Pálmai Tamás /vagy ki a franc/!úgy van! – jól érted! – főleg neked,és a hozzád hasonlóknak van nagy szüksége a szájmaszkra! – fröcsög belőletek a “jóindulatú nyál” amin utazni tud a koronátok!Azt mondta a Cecília asszony,hogy aki helyesen tudja hordani,az viselheti /a helyesen nem azt jelenti,hogy manöken módra/ – remélem vágod!? Véleményem! – szégyelld magad firkász!!

  Válasz
 • Avatar
  2020.04.04 - 01:57
  Közvetlen hivatkozás

  Kedves szász tamás kis betűvel,ezt azért kapod,mert a másik embert becsméreled,(ki a franc vagy) Ő is egy ember a sok közül,mindenkinek lehet hibázni,de az írás, ha jobban értelmeznéd nem erről szól!!Urizálni csak a buta emberek sajátja,egy ország vezetése megtesz mindent a népéért mert a nép emelte őket a magasba,soha nem szabad elfelejteni. Cecília asszony tudja mit kellene tenni,csak az a pórázt ne kellene viselni,nagy kár érte.. Kivételesen a firkász amit írt,az nagyon is helytálló és valós eseményről számol be. Ennek fényében próbálj meg viselkedni, és gondolkodni,tudod a Kádár rendszerben sok prolit ismertem,mármint munkás embert ismertem,de gondolkodásban magasabb és magasztosabb szinten álltak mint te a a XXI. században,ez pedig inkább visszafejlődés részedről,nem gondolod???!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük