Nem nemzetünk szellemi világítótornya, a drága cimbora Lőrinc az intelligencia etalonja az országban. Kapaszkodj meg báttya, vele ellentétben általában írnak-olvasnak az emberek!

Nem! Nem nyuszika! Nem azzal van baj, hogy a Kedves Vezető disznót vág, iszik mint állat, meg beszél hülyeségeket könyékig zsíros kézzel. Tegye, ha akarja. Mondjuk az ország miniszterelnöknél mégis nagyobb elvárás lenne a normalitás, hogy ne hazudozzon mint valami szittya Münchausen, meg az, hogy ne lopna már, hogy az ég áldaná meg. Lehet, egy könyv a kezében esetleg. Az tán jobban mutatna, mint egy böllérkés….Amúgy meg közöm??

Mindenki úgy pojácáskodik a négy fal között, ahogy tanulta

Abban viszont orbitális nagy tévedése van emberünknek, hogy miközben ezt az egész megrendezett-koreografált ócska műmájer, emberiség ellen elkövetett vizuális bűncselekményt a háttérben századnyi fotós-stáb-orvos-előkóstoló-tekes szervezi-rendezi-fotózza-védi, meg persze próbálja a Kedves Vezetőt lábon tartani, ami heroikus küzdelem lehet, egy átlag disznóölés menetrendjét, meg a ragyogó kormányzati filmben feltűnő fogó-, és egyéb pálinkák mérhetetlen sorát látva. No, meg valami elfogadható és eladható kommunikációs termékké gyúrni az egész, „mi kutyánk kölyke” projektet, ami viszont az elfogyasztott pálinkával arányosan válik önmaga ótvaros paródiájává.

Eskü, hogy még ez is istenes lenne, láttunk már ennél is hátborzongatóbb produkciót a Kedves Vezetőtől,

elférne a többi mellett, ahogy a töpszli ujjaival matat a disznóban. De az, hogy úgy hiszi szerencsétlenje, hogy a magyar, panel tizediken szakmányban disznót vág, meg fogópálinkát vedel, vagy erről fantáziál, erre gerjed, hogy egy ilyen szovjet propaganda-kino utánérzéstől lesz az elképedt népnek majd szimpatikus bármilyen kis mitugrász, feledi a csirkefarhátat, a szabadrablást, Kaletát, Szájert, meg az egyre bővülő fideszes börtönválogatottat, nnna, ez a dráma.

De nyomják, mint süket a csengőt, ahogy a csövön kifér

A kedves Vezető bebilleg a színre….errefelé még nem vágtam disznót, höhö (ó, anyám, mit vétettünk?)….a Kedves Vezető iszik (fogó pálinkát) ….a Kedves Vezető mosolyog (hátborzongató)….megint iszik (körömből)…. a Kedves Vezető bölcsen néz (röhejes)….igét oszt, iszik (megint) zsíros kézzel óbégat, megint iszik, vicceskedik (na, ettől 10 fokot esik a hőmérséklet az országban, az anyák elrejtik kicsinyeiket, az apák partizánnak állnak) pfűű, öcsém! Ez aztán a kampány!

Ha ezt, a jelenleg pokolban tanácsokat adó kampányguru Finkelstein látja, hétszentség, hogy sírvafakad. Noooormális?

Nemtom, de gondolom, ott a várban a méteres bunker falai, meg a tekesek hermetikus gyűrűjében úgy vélik, hogy az „eccerű” 160 rugót hazatalicskázó matektanár, ha hazavánszorog a melóból, ledobja az aznap íratott dolgozatokat, kést ránt leöli az éppen esedékes disznót még az előszobában, az asszony tartja a véres tálat, iszik néhány tucat pálinkát, majd elégedetten böfögve beül az „emmegyre” a tévé elé, és megnézi a Kedves Vezető napi igehirdetését, kit is kell aktuálisan utálniuk. Szép! Erre építenek imázsfilmet.

Csak egy baj van aranyapa. Ez nem így van!

Mert – bár, mekkora isten lenne – nem a családi kasszakulcs feltalálási helye, nemzetünk szuperszámítógépe, szellemi világítótornya, a drága cimbora Lőrinc az intelligencia etalonja az országban. Kapaszkodj meg báttya, vele ellentétben általában írnak-olvasnak az emberek. Mondom olvasnak! Tudják fejből a milliárd mögött hány nulla van, és mennyit is ér az ő fizetésük. Ja!

Lehet megleplek, de ilyen ez világ már öcsém! Túl vannak nagyrészt rajtad.

Próbálnak normálisan élni, jelen esetben itt Felcsút-alsón inkább túlélni, miközben elborzadva nézik a tizenkét éve tartó bohózatot aminek vitathatatlanul te vagy a főszereplője, míg mi tízmillióan a szenvedő statisztái. Egyelőre!

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük