Nem csak Ferenc pápa kerüli Orbánt, Putyin sem jön Magyarországra - Mi van itt? - Városi Kurír

Sorting by

×

Nem csak Ferenc pápa kerüli Orbánt, Putyin sem jön Magyarországra – Mi van itt?

Nem ez lesz Orbán hete! Hétfőn robbant a hír, hogy Ferenc pápa ugyan három órát eltölt Budapesten, de egyértelműen kijelentette, hogy nem akar találkozni sem Orbán Viktorral, sem Áder Jánossal.

Hirdetés

Upsz!

Szombaton a Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a vasárnap kezdődött budapesti cselgáncs-világbajnokság miatt Magyarországra látogathat a napokban Vlagyimir Putyin orosz elnök és Matteo Salvini, az olasz Liga párt elnöke, korábbi belügyminiszter is. A lap információi szerint a Nemzetközi Judószövetség elnöke, Marius L. Vizer hívta meg a világbajnokságra Putyint.

Az orosz elnököt a sportág nagy barátjának tartják, a 2017-es budapesti vb-n is ott volt a Papp László Budapest Sportarénában.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője is megerősítette a meghívás tényét, de arról nem nyilatkozott, hogy az orosz elnök ellátogat-e Budapestre.

Ám ekkor…

Az Index érdeklődésére hétfőn a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem erősítette meg a látogatás tényét, azt közölték, hogy

nem tudnak ilyen látogatásról.

A lap hozzáteszi, hogy Putyin látogatása azért lenne nagy diplomáciai dobás, mert az orosz elnök jövő héten, június 16-án először találkozik személyesen Joe Biden amerikai elnökkel, a két nagyhatalom kapcsolata pedig most messze nem kiegyensúlyozott.

Ha a Biden-találkozó előtt Putyin Orbán Viktorral egyeztetne, Magyarország biztosíthatná helyét a nagyhatalmi találkozó napirendjében.

 

orbán

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.