Nem csak a politika botrányos, hanem... - Városi Kurír

Sorting by

×

Nem csak a politika botrányos, hanem…

Ahogy arról mi is beszámoltunk “Hogy kerül Rubint Réka az Operaház balettkara közelébe? Hát úgy, hogy nagyzenekari kísérettel edzi őket! – Fellázadtak az érintettek!” című cikkünkben  óriási botrány kerekedett Juratsek Julianna balettművész  kirohanásából a fitnesz-edző operaházi megjelenése ellen. Schobert Norbert azonnal felesége védelmére kelt, az Operaház is kiadott egy nyilatkozatot. A Blikkben ismét megszólalt a balettművész, és most először az érintett is. 

Hirdetés

Juratsek Juliannának nem Rubint Réka személyével van problémája, hanem a szakmai koncepciót hiányolja

“Nem a torna és a balett között akarok párhuzamot vonni, a Réka általi tornák egy hétköznapi ember számára, akár még jók is lehetnek, megmozgatja őket.

De az operaházi művészeket nem szabad ilyen helyzetbe hozni és ennek kitenni.

Örömmel olvastam az Operaház mai közleményét, amiben hangsúlyozták, hogy az Eiffel Műhelyház népszerűsítése a cél. Kiváló ötlet, elvégre az épület káprázatos, mi művészek érzelmileg is nagyon kötődünk hozzá. Támogatom, hogy amennyiben majd a járványhelyzet engedi, egy nagyszabású rendezvényen ismerhesse meg a nagyközönség is, ami lehet akár egy torna is, civilek részvételével.

A napi 12-16 órában testük formálásával foglalkozó művészek számára pedig nőnap alkalmából engedtessék meg inkább egy kis pihenés”

– foglalta össze véleményét a balerina.

Kollégái, illetve ismerősei körében milyen visszhangot váltott ki véleménynyilvánítása

“Teljes mértékben egyetértettek velem, hiszen a művészeknek a testük nemzeti kincs, egy olyan hangszer, amivel nagyon óvatosan kell bánni és nem mindegy, ki formálja azt a testet.

Azt nem lehet bárki kezébe adni, erre kifejezetten erre a célra lévő mesterek alkalmasak.

Egy táncosnak, egy balettművésznek, egy, a testéből élő embernek, aki kilenc éves kora óta űzi a szakmát, csak hozzáértővel szabad együttműködni. Ha egy táncos megsérül, akkor az bevételkiesés neki, bevételkiesés a színháznak, az Operaháznak és az államnak, hiszen az intézmény közpénzből van fenntartva”

– mondta a Blikknek a művésznő, akivel sok ismeretlen internetező is száz százalékban egyetértett, ugyanakkor természetesen kapott néhány negatív hozzászólást is, de szerinte a világ erről az egyensúlyról kell hogy szóljon.

 Réka a botrányról

Az Operaház felkérését a legnagyobb örömmel és alázattal teljesíti, hogy ezzel is megmutassa, mit jelent számára a mozgás öröme.

“Teljesen őszintén mondom, hogy abszolút nem követtem és követem ezt az egész történetet, a cikkeket sem olvastam, de persze hallottam Norbitól pár szóban a sztorit.

Annyit tudok mondani, hogy van nekem egy drága férjem, egy hatalmas Alakreform-családom az országban és a világ minden pontján, akik majd elmondják a véleményüket, nekem ilyenekkel nincs időm foglalkozni. Építeni nem épít, viszont elvesz az energiámból és a lendületemből.”

(A botrány állásáról olvassa el a teljes cikket a Blikk-ben)

 

botrány

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

 • 2021.07.24 - 08:33
  Közvetlen hivatkozás

  Botrányos ez a fitnesz banda, mindenki maradjon annál amihez ért, ez a borzasztó idióta magamutogató család, pedig egyen a saját készitményeiböl, ki a fene futtatja öket, mert normális embereknek nincs rájuk szüksége, unalmasak már nagyon

  Válasz
 • 2021.07.24 - 08:35
  Közvetlen hivatkozás

  Schobert, és Schobertné belehalnának, ha egy hétig nem írnának róluk bármit. A negatív reklám is reklám alapon. Mindenkinek tele van velük a hócipője.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.