Nem csak Kósa, ők is beszopták - Átvert egyházfik - Városi Kurír

Sorting by

×

Nem csak Kósa, ők is beszopták – Átvert egyházfik

Emlékeznek még Kósa Lajos esetére az álörökösnővel? Egy ország nevetett az “agyatlanul” pénzéhes fideszes politikuson. Most hasonlóképen járt néhány egyházfi is határon innen és túl.

Hirdetés

Az okirathamisíró álközjegyző-egyházfi

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki hamis örökség ígéretével csapott be magyarországi, romániai és ukrajnai egyházi személyeket – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t. Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő férfit üzletszerűen elkövetett csalás, közokirat-hamisítás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.

A vádirat szerint a férfi 2014 vége és 2019 novembere között a megélhetését abból biztosította, hogy magát általában szlovák, osztrák közjegyzőnek vagy plébánosnak kiadva e-mailen vagy postai úton egyházi személyeket keresett meg. Az üzenetekben valótlanul azt állította, hogy egy elhunyt a végrendeletében a vagyonát az egyházközösségre vagy annak egy képviselőjére hagyta.

A történeteket azzal támasztotta alá, hogy hamis közokiratokat – magyar, osztrák, szlovák állami címeres, fejléces, bélyegzős közjegyzői vagy bírósági okiratokat – küldött “bizonyíték” gyanánt.

Díjak és illetékek

Majd azzal az ürüggyel, hogy

az örökség átvételéhez még díjak, illetékek, fordítási, közjegyzői és egyéb költségek megfizetése szükséges, a sértettektől pénz átutalását kérte.

A vádlott Magyarországon kívül Romániában, Ukrajnában működő, különböző vallásokhoz tartozó egyházközségek képviselőit, tisztségviselőit is tévedésbe ejtette. A férfi 15 sértetteknek 80 ezer és 25 millió forint közötti nagyságú kárt okozott, a teljes kár értéke meghaladja a 37 millió forintot. Az ügyészség az indítványában – arra az esetre, ha a vádlott beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról – hat és fél év börtönbüntetés kiszabását javasolta a bíróságnak, és kérte, hogy rendeljenek el mintegy 30 millió forint erejéig vagyonelkobzást is – ismertette a csoportvezető ügyész.

(Forrás)

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Nem csak Kósa, ők is beszopták – Átvert egyházfik

  • 2022.06.01 - 08:41
    Közvetlen hivatkozás

    Kupakos Alajost se az eszéért kell szeretni. Tuljadonképpen nem is kell egyáltalán!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.