Aki abban bízott, hogy a regnáló kormány nem talál embertelen törvényéhez végrehajtókat, az nagyot tévedett. Szerda estére már le is zajlott az első orbánkori boszorkányper.


Keresztény értékeire büszke kormány

Az új jogszabályok szerint Magyarországon szabálysértésnek számít a hajléktalanság, egészen pontosan az életvitelszerűen közterületen tartózkodni. Aki a szabályokat megszegi, azt közérdekű munkára de elzárásra is ítélhetik. A törvény lehetőséget ad arra, hogy a hatóságok megsemmisítsék az eljárás alá kerülő hajléktalanok ingóságait, amiért az állam nem fizet kárpótlást.

A rend őrei szerdán “értek tetten” egy férfit, amint a gödöllői Kossuth Lajos utcában egy padon ült. a helyszínen megállapították, hogy hajléktalan életmódot folytat, ezt nem is tagadta, majd miután a férfi közölte velük, hogy nem akar hajléktalanszállóra menni, hanem inkább a közeli Erzsébet parkban aludna, bevitték a rendőrkapitányságra, szabálysértési őrizetbe helyezték, ahonnan ma bilincsben a Gödöllői Járásbíróságra szállították.

Akinek ilyenkor nem szorul ökölbe a gyomra, annak is el kell egyszer számolnia a lelkiismeretével, hogy szó nélkül veszi tudomásul a megválasztott magyar kormány disznóságait.

Egyházak! – Melyikőtökben lesz annyi tök …..

Varga Zoltán ügyvéd a 444-nek azt mondta, a férfi a bíróság előtt próbálta megindokolni, hogy miért nem akar hajléktalanszállóra menni, például

mert ott rendszeresek a konfliktusok, verekedések, és lopnak is.

A gyorsított szabálysértési eljárásban a rendőrség 30 napos elzárást kért a hajléktalanra,

de az eljáró bírósági titkár (szabálysértési ügyekben bírónak készülő bírósági titkárok döntenek) csak figyelmeztetésben részesítette a hajléktalan férfit, amit minden fél elfogadott, így nem volt fellebbezés. A férfinak 20 ezer forint szabálysértési költséget is meg kellene fizetnie. A holmijait átmenetileg ugyan elvették a rendőrök, de azt ma a tárgyalás végén visszakapta.

A bíróság előtt azt ígérte, hogy igyekszik majd a jövőben barátinál meghúzni magát, és ha ez nem sikerül, akkor fenntartásai ellenére is bemegy a hajléktalanszállóra.

Varga Zoltán ügyvéd szerint az eljárásban nem derült ki egyértelműen, hogy a rendőrök mikor figyelmeztették volna a férfit, az új törvény szerint ugyanis csak akkor indítható eljárás hajléktalanság miatt, ha 90 napon belül 3 alkalommal figyelmeztetnek valakit ezért a rendőrök. A törvény hatályba lépésének első napján, október 15-én hétfőn 27 ilyen figyelmeztetést tettek a rendőrök.

Mielőtt még elkezd a vuduzott pampogni….

Van más megoldás is:

Így is lehet: Párizs megnyitja a városházát és a középületeket a hajléktalanok elszállásolására

(forrás: 444.hu)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét