Karácsony Gergely: felületes szlogenekkel nem fogok hülyét csinálni magamból

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Karácsony Gergely az új magyar politikus nemzedék egyik markáns képviselője. Eredeti szakmája politológus, több évig egyetemi oktató volt. 2014 ősze óta Zugló polgármestere. A Párbeszéd Magyarországért párt vezetője.

Tarlós valódi kihívója akar lenni

A kerületvezetővel a hvg.hu készített interjút. A politikus beszélt felkészüléséről az őszi önkormányzati választásokra, és saját ambícióiról is. Karácsony elmondta véleményét az elmúlt hetek tüntetés hullámáról, a várható esélyekről is.

A pártelnök kitért arra, akkor döntötte el, hogy indul a főpolgármester –jelölti előválasztáson, amikor sikerült megállapodni egy olyan politikai menetrendről, ami biztosítja azt, hogy az önkormányzati választásra egy, a budapestiek által kiválasztott érdemi kihívója legyen Tarlós Istvánnak:

„Elindult egy olyan gondolkodás, ami jellemzően a baloldali pártok erőforrásaira épített volna, és számomra pozitív meglepetés volt az LMP által támogatott Puzsér Róbert nyitottsága arra, hogy egy más típusú előválasztásban részt vegyen, aminek a feltételeit meg kell teremteni. Nekem az MSZP-Párbeszéd volt miniszterelnök-jelöltjeként nem probléma, ha MSZP-s pártirodákban zajlik a választás, de egy távolabbról érkező jelölt joggal kérheti, hogy egy független szervezet bonyolítsa azt le. „

A folytatásban: meghekkeli -e az előválasztást a Fidesz?

Prev1 of 2
Use your ← → (arrow) keys to browse

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük