Sorting by

×

Nem egyszerű manapság Kósa Lajosnak lenni! A csengeri örökösnő állítja, ő fizette Kósa Lajos svájci szállodáját és mondott mást is!

Megkezdődött az ügy tárgyalása a Mátészalkai Járásbíróságon, ahol P. Mária -a csengeri örökösnő- vallomást is tett. A vád szerint az asszony különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítható. A nő szerint az örökség létezik, de ha mégsem, akkor ő is áldozat.

„Nem tartom magam bűnösnek, senkit nem tévesztettem meg, tévedésben nem tartottam”

– idézte a csengeri örökösnőként elhíresült P. Mária szavait a Telex. A nő szerint Kósa Lajos aktívan részt vett a hagyatéki eljárás meggyorsításában,

többször elkísérte Svájcba is, ahol ő fizette a politikus hotelszobáját.

A történet még 2018-ban kezdődött,

amikor P. Mária azt állította, hogy 1300 milliárd forintot örökölt Németországban élt édesapja után. Kósa Lajos működött volna közre a vagyon rendezésében, és ezért 800 millió forintnyi eurót ajándékoztak volna édesanyjának.

Az állítólagos örökösnő megkérdőjelezi, hogy Kósa tudta volna, hogy nem létező hagyatékról van szó.

Kiderült, hogy a fideszes politikus többször is találkozott a nővel, és egy közjegyző előtti megállapodást is aláírt. Állítása szerint nem is ő kereste meg először Kósát a Telex cikke alapján: az örökségről a csengeri polgármesteri hivatalba érkezett levélen keresztül értesült a nő, aki ezután Péteri István ügyvédhez ment. Később ez az ügyvéd hozta össze sógorán, Orendi Mihályon keresztül Kósa Lajossal. P. Mária a tárgyaláson úgy fogalmazott, hogy

Kósa ajánlotta fel a segítségét, hogy mielőbb megszerezhesse a pénzt, és az „Magyarországon legyen befektetve, itt legyen használva, ne külföldiek intézzék”.

Fura dolog ez az emlékezet….

„Onnantól kezdve lett jó kapcsolatunk. Bejárt hozzánk Csengerbe, Debrecenbe mi is jártunk hozzá családdal, férjemmel. Okiratokat írt alá vagyonkezelésről, hogy bármilyen ingóságot el tudjon hozni a konzulátuson keresztül a wisbadeni házból. Ezt is aláírta. Felesége nevére lett egy okirat készítve, amelyben 2 millió eurót kapott volna a felesége, miután nálunk egy családi botrány alakult ki, ezért a feleségével visszamondatta egy debreceni közjegyző által a felajánlást, és édesanyja nevére állíttatta ki. Mindig elfogadták az ajándékozást, aláírt levélátvételi elismervényt. Tehát ráutaló magatartással elfogadta, sohasem utasított vissza semmit”

– mondta a csengeri nő.

A vallomás alapján P. Mária többször járt Kósával Svájcban, ahol magánbanki vezetőkkel, ügyvédekkel találkoztak.

„A Savoy hotelben lévő szállását is én fizettem”

– részletezte. A lap hozzátette, hogy ebben a szállodában most, a koronavírus miatti nyomott árakon is legalább 400 euró egy éjszaka. Az szintén elhangzott, hogy a csengeri örökösnő még mindig hiszi, hogy létezik a hagyaték:

„Ha nincs, akkor engem is becsaptak, de még most is hiszem, hogy ez nem történt meg. A nyomozóhatóság és az ügyészség sem tudja bizonyítani, hogy van-e örökség, vagy nincs.”

A tárgyalés még tart, a Telex újságírója az ígérte, jelentkezik a folytatással, amit ide kattintva olvashat.

 

csengeri

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.