Nem egyszerű pandémia idején BKV-sofőrnek lenni – meg utasnak- és útszélénhagyottnak sem

Mindenki fél. Félti magát, a szeretteit, az eddig felépített életét. A világjárvány tavasz óta rágja be magát a mindennapjainkba, fogy a magunkra erőltetett türelem, aminek hiánya egyenes arányban fogy az “alapcóreszunk” mértékével.

Nem jókedvében tombolt a buszon utazó….

A Magyar Narancs osztott meg egy felvételt, amin egy utas őrjöng a Thököly úton, miután felszólították, hogy viseljen maszkot. Ezzel kapcsolatban szólaltatták meg a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete a BTDSZ képviselőjét:

A BKV munkatársainak nem csak a járványhelyzettel, az utasokkal is meg kell küzdeniük. Néhány hete egy olyan őrjöngő utassal gyűlt meg a baja egy sofőrnek a Thököly úton, aki nem volt hajlandó maszkot viselni.

A portál birtokába került felvételen jól kivehető, ahogy egy utas szitkozódik és üvölt, miközben a busz vezetője higgadtan próbálja csitítani, illetve közli vele, hogy ha maszk nélkül utazik, le kell szállnia. És bár végig próbált nyugodt maradni, a járművezetőnél ennél az inzultusnál telt be a pohár:

a BKV-tól kért valamilyen fizikai védelmet, hogy tudja végezni a munkáját.

Igen, de…

A felvételen többször elismétli a kiabáló hölgy, hogy éhes.

Aki volt már éhes, -úgy, hogy nem egy tárgyalás, vásárlás, egyéb halaszthatatlannak tűnő dolog miatt egy órával később jutott megérdemelt ebédjéhez- az tudja, milyen reménytelenül kiszolgáltatott, emberi mivoltában megalázott helyzet az. Feltételezhető, hogy a buszon kiabáló hölgy nem jókedvében gőzölt be, hanem a reménytelenség miatt szakadt el nála a cérna. Egy lehet Ő az “út szélén hagyottak”, maradottak, kerültek közül.

Bármelyikünkkel, bármikor….- tudják….

Megoldás lehetne az ilyen és hasonló helyzetek emberi kezelésére, hogy ha az Orbán miniszterelnök által többször bejelentett, világraszóló maszkgyártó soron naponta csilió elkészült darab maszkból minden busz -villamos, troli, metro, vonat- vezetőjénél lenne pár tucat és átadná azoknak, akiknek szükségük van rá. Megvédenék ezzel az utasok egészségét és a rászoruló emberi tartását.

Ilyen baromi egyszerű, csak egy kis empátia és emberség kell hozzá!

bkv

Mátrai Anna

Mátrai Anna

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Egy hozzászólás itt: “Nem egyszerű pandémia idején BKV-sofőrnek lenni – meg utasnak- és útszélénhagyottnak sem

  • Avatar
    2020.10.27 - 16:09
    Közvetlen hivatkozás

    Ettől eltérően, minden utazásnál találkozok olyan utasokkal, akiken van maszk, de az orruk alá, akár az álluk alá lehúzva. Odébb megyek egy ajtóval, ott a következő. Szinte lehetetlen úgy utazni a BKV járművein, hogy ne legyen a közvetlen közelben ilyen idióta, aki úgy gondolja, hogy neki joga van másokat veszélyeztetni. A figyelmeztetés agresszív reakciót vált ki, tettlegességhez közelit. Hatósági ellenőrzést még nem láttam. Azonnal rendőrségi járőrözés megkezdése szükséges a tömegközlekedés járművein.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük