Baán László, a Liget Projekt miniszteri biztosa azt mondta a Egyenes beszédben, hogy  Városligetet akkor lehet a legjobban megőrizni, ha még több épületet építünk bele, majd a Klubrádióban elmondta, hogy csak azután tudjuk eldönteni, hogy milyen lett a Lizsé, ha minden felépült, mert elképzelni nem tudjuk.

Ögyes próbálkozás….

Baán szerint szinte hagyomány a Ligetbe építés, hiszen keletkezése óta ez történik: 50 év alatt az Állatkerttől a Széchenyi Fürdőig épültek benne épületek. A biodóm pedig fővárosi projekt, Karácsony is megszavazta az építését a közgyűlésben.

- Hirdetés -

A közösségi oldalon találtunk egy véleményt az eddig elkészültekről:

„Éppen tegnapig reméltem, hogy ha már a Liget jelentős részét el is pusztítják, cserébe minőségi épületek állnak majd a fák között. Láttam már közparkot, amiben múzeumok voltak, van ennek sikerült változata például Ciudad Mexicóban.

Aztán tegnap elmentünk megnézni a kalandjátszóteret és éppen az orrunk előtt vágódott bele egy kisfiú arccal a földbe, aki hogy úgy mondjam teljesen szabályosan csúszott le az egyik csúszdán. Az egész játszótér maga a gagyi, csupa fém, barátságtalan és ronda, műfű és hasonlók. Ha van a közeletekben kisgyerek, ne engedjétek oda, mert 1. összetöri magát 2. tönkremegy az ízlése.

Azután megnéztük az Olaf Palme Házat

A ház és az előtere úgy ránézésre rendesen meg van csinálva, de ami bent van, az vérlázító. Van ugye egy kiállítás és van egy ún. kávéház. Szögletes asztalok műanyag élekkel, műanyag és fa (fára emlékeztető) székek vegyesen, minden berendezési elképzelés nélkül, olyan, mint egy szocialista nagyvállalat önkiszolgáló étkezdéje a hetvenes években. Sírnivaló. Menekülhetnékem támadt, ki is jöttünk.

Attól tartok, hogy ez a két, elég jelentéktelen beruházás megelőlegezi azt, amit majd kapunk sok száz milliárdért, ha kapunk. Mert van ugye egy csapdahelyzet, amelyre már többen utaltak. Ha most félbehagyják, ott lesz a fővárosnak a gödör, mint a meg nem épült Nemzeti helyén és nem lesz rá pénz, hogy újra parkosítsa. Ha meg megépítik, az olyan lesz, mint amit itt fentebb megírtam. Láttuk már a Duna Arénát. a terveket és az eredményt.

És akkor arról még nem is beszéltünk,

hogy a Liget lassan egy évtizede használhatatlan. Én oda járok futni, el szoktam tévedni a mindenütt szembejövő, az építéseket körbevevő palánkok között. Első befejezését 2014-re ígérték. Most 2019. van és az új épületek közül még egy sem készült el. És lehet, hogy ha majd elkészülnek, még rosszabb lesz. Úgy látszik, nem elég tehetségtelennek lenni, annak is kell látszani.”

A fenti persze szubjektív vélemény, így azt javasoljuk, aki teheti, menjen el a Ligetbe és nézze, ítélje meg saját maga. Ha valaki úgy dönt, hogy megosztaná véleményét a látottakról, küldje be szerkesztőségünkbe, hogy megoszthassuk olvasóinkkal. Több szem, ugye…..

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét