Connect with us

Kerítésen innen

Nem éri meg – elmarad az idei, 27. Szegedi Halfesztivál

Nem éri meg - elmarad az idei, 27. Szegedi Halfesztivál
Megosztás

A szervezők az esemény Facebook-oldalán jelentették be péntek délután, hogy alapos mérlegelés után hozták meg azt a döntést, hogy a szeptember első hétvégéjére tervezett fesztivált idén nem rendezik meg.

Halába halt halfesztivál?

„Hát az az igazság ugyanannyiért az étteremben kényelmesen megettük minden évben a halfeszt alatt a halászlevünket! Nem műanyag tányérból kígyó sorban állva 40 fokban szagolgatva más izzadság szagát….”

-kommentelte egy tavalyi kilátogató a hírt.

„Kedves Vendégeink, Résztvevőink és minden Érdeklődő! Alapos mérlegelés után végül úgy döntöttünk, hogy az idei évben a szegedi Halfesztivál nem kerül megrendezésre. – Szervezőség”

Az esemény főszervezője, a Vanesz-díjas mesterszakács, Frank Sándor a Szeged365 nevű helyi lapnak azt nyilatkozta,

nem éri meg a fesztivált megszervezni, mivel nem volt nyereséges.

Ám azt nem árulta el, hogy ezt csak a tavalyi halfesztiválra értette-e, vagy már a kezdetektől fogja mínuszban működött a rendezvénysorozat. Az is kérdéses maradt a lapnak tett nyilatkozata alapján, hogy a jövőben még valaha megrendezik-e a fesztivált.

Nagy tervek….

Frank Sándor a helyi lapnak még arról beszélt korábban, hogy

a 2024-es halfesztiválra nagy terveik vannak, többek között egészben akartak megsütni egy ökröt. Emellett egy egész Európában elismert mesterszakács is részt vett volna a rendezvény szakmai lebonyolításában.

Csak úgy….

A 2023-as halfesztiválnak nem volt jó visszhangja. A 444.hu főszerkesztője, Uj Péter korábban igen kemény kritikával illette a Szegedi Halfesztivált a szerinte ár-érték arányban megkérdőjelezhető minőségű ételek miatt.

A tökéletes árrésképzés világbajnoka. Menzás csirkepörköltet idéző halászlé bizonytalan eredetű és fajú, fagyasztott halakból. de a csúcs a nyesedéket vastagon panírozva eladni 20 000/kilós áron.

A Minden, ami Szeged! Facebook csoportban szabályosan elszabadultak az indulatok, tömegesen írták az elégedetlen hozzászólásokat a helyiek, megosztva saját tapasztalataikat:

„Semmi köze nem volt a halászléhez szégyen hogy azért pénzt mertek kérni”

– írta Zoltán, aki egy fotót is mellékelt kommentjéhez, rajta egy meglehetősen fura állagú halászlével. Egy idősebb hölgy arról írt, hogy ő már vagy tíz éve nem látogatott ki a halfesztiválra. Ahogy fogalmaz, pont azért, amit az előtte hozzászólók is jeleztek.

„Vízben úszó valamint kaptunk”

– tette hozzá.

„A halfeszten mindig kritikán aluli a hal, ez már tradíció!”

– írta Attila, Aranka szerint pedig a fogas filét a kóbor macskák sem ették meg, annyira ízetlen és száraz volt. Rolandnak szintén rosszak voltak a tapasztalatai. Azt írja, amit kóstoltak, halászlének nem lehetett mondani, ráadásul horror áron volt.

„Pörköltnek nagyon jó volt az íze, de az ára nem. Ezt adták halászlének.”

– fűzte hozzá.

Istvánnak és a nejének az étele pedig sajnos a kukában landolt. Azt javasolták:

„inkább nevezzék át a rendezvényt moslékfesztiválnak.” (forrás)

Kapcsolódó

Szerző