BanánköztársaságKiemelt hírek

Valóban nem értem, mi a nagyon nagy baj Gyurcsány Ferenccel? Nem értem, de baromian unom!

Nem könnyű ma magyarnak lenni… - Harcoltunk némettel, göröggel, bolgárral, lengyellel, törökkel, osztrákkal, orosszal. No, meg önmagunkkal....

Van valaki aki egy mondatban megmondaná, miért kell utálni Gyurcsány Ferencet? De tényleg. Ugyanis

1 Valóban rosszul kormányzott,

nagy marhaság volt a népszavazás a vizitdíjról meg a kórházi napidíjról, meg az ingyenes vagy fizetéses egyetemről (ki az, aki megszavazná pl, hogy az amúgy is kötelező járulékon felül még fizessen?). A miniszterelnöki casting meg, mint írtam, kifejezetten tragikomikus volt.

De nem halálos bűn.

És mennyivel különbek a röhejes “nemzeti konzultációk”, amelyek évenként kerülnek milliárdjainkba?

2 A “szemkilövetést”, meg ilyesmit, hagyjuk

Mindenki tudja, hogy egy csalódottságába belebolondult, a választáson vesztes, amúgy is szellemileg/lelkileg instabil alak elvetélt puccskísérletéről van szó.

Londonban, Párizsban és másutt ennél sokkal keményebben léptek/lépnek föl az autókat gyújtogató, romboló, rendőröket bántalmazó csürhével szemben.

Ráadásul itt jórészt bércsürhéről volt szó.

3 Gyurcsány szerintem rossz szónok

Hadar, gesztikulál, hadonászik. Gyakran mintha rögtönözne. Beszédei fölépítetlenek.

De hát a rossz retorika önmagában talán mégsem bűn.

4 A 2006-os nyilvános vitában ennek ellenére nagyon megverte Orbánt

Azt hiszem, ez sem nevezhető undorítónak, vagy gyűlöletesnek, még akkor sem, ha az érintett soha nem felejti el és

bosszút forral azóta is (már túlforrott, kifutott a fazékból).

5 A gazdaság?

2008-2010 között válság volt, amit viszonylag átlagos, a legmélyebb ponton 9 %-os GDP-csökkenéssel megúsztunk . (Megj,: a Covid-válság alatt volt 13,5 %-os zuhanás is). Horvátországban pl. hat évig tartott a recesszió, ezalatt a GDP folyamatosan csökkent. Ezzel nem mondom, hogy Gyurcsány jól kormányzott, de a gyenge mutatókat nem lehet egyedül az ő nyakába varrni .

Különösen idegesítő és nagy gazemberség azokat a számokat (munkanélküliség, infláció stb.) a mostanival összevetni, bár meg kell adni, ami az utóbbit illeti, Orbán áll rosszabbul, és még csak most jön a java.

6 Őszöd

Ugyanaz, mint amikor egy edző a félidőben jól leszidja a csapatát, hogy magukhoz térjenek a játékosok.

Fogadni mernék, hogy nagyon sokan hallottak ilyen beszédet a munkahelyükön is, bármilyen értekezleten a főnöküktől.

Azon lehet vitázni, hogy taktikus volt-e zárt körűen elmondani, vagy nyilvánosan kellett volna, de nem mernék megesküdni arra, hogy, teszem azt, Orbán nem mondott-e különbeket a vereségei után, sőt, akár biztos is lehetek benne, hogy mondott is.

Mindenesetre én nem látok összefüggést egy májusban elmondott, szeptemberben kiszivárgott beszéd és egy október 23-ai, tehát némi spéttel követett “felháborodás” között.

6 Gyurcsány önként mondott le

Vajon elképzelhető-e ilyen lépés Orbánról?

7. De hát NEM ő akar miniszterelnök lenni

Vagy ha így jobb: ő nem akar miniszterelnök lenni.

Aki nem látja a különbséget Dobrev és ő közötte (azon túlmenően persze hogy egyik nő, a másik férfi, Alaptörvény szerint), az nem lát semmit. Gyurcsány nem Dobrev. Semmilyen szempontból nem az. Írtam már, Hillaryt sem lehet összekeverni Clinton elnökkel.

Úgyhogy valóban nem értem, mi a nagyon nagy baj Gyurcsánnyal? Nem értem, de baromian unom.

Forrás

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

Comments (7)

 1. Dr.Surányi Jenő

  Nagyjából egyetértek!

 2. Gyurcsánnyal az a baj, hogy Gyurcsány. A FIDESZ aktivistái, hithű választói, képviselői addig hajtogatták, hogy tönkretette az országot, szemkilövető, stb., míg a végén maguk is elhitték. És sajnos sokan mások is, a kommunikáció, taktika, manőver sikeres volt. És ott a pénz, a média… Ez pedig nagyban csökkenti Dobrev esélyeit. És nemcsak ez, hanem a saját származása, családja is. Az, aki csak fidesztévét néz, fideszsajtót olvas – és sokaknak nincs is más lehetősége -, beveszik ezt a dumát. Dobrevre óriási szüksége van az országnak, az ellenzéknek, de nem feltétlenül miniszterelnökként. Bár, ki tudja? Ha ő nyeri meg az előválasztást, és ugyanannyi időt, energiát belefektet a további kampányba, mert az egy pillanatig nem lankadhat, lehet, hogy mégis győzni fog. Persze, a fiúknak is támogatniuk kell majd.

 3. Telegdi László

  Én csak sejtem Orbán fél Gyurcsánytól,azért próbál, mindenféle aljas módszert bevetni a lejáratására,bár igaz hogy Orbán és aljas bandája sokkal több helyrehozhatatlan károkat okoztak,ennek az Országnak,a 2006-ban történő gyalázatos zavargásokért is Gyurcsányt hibáztatják,valójában azt a Fidesz érdekében robbantotta ki a csürhe,a Toroczkay vezényletével,egy felvétel szerint,egy Rendőr autóban ülve irányította a bandáját,egy rendőr állt az autó mellett,mikor ismerte el egyszer is Orbán ha valamiben tévedett,igaz hogy évekig szajkózták hogy hazudtunk éjjel nappal,Orbánék viszont az egész gerinctelen igató kutyája folyamatosan hazudnak,a Gyurcsány Sukorót érintő ügyében mekkora felháborodás volt,és kiderült hogy nem tudnak rábizonyítani semmit,most viszont a Fidesz akar szállodákat építeni Sukorón,na ez a gyalázatos,most ha ők csinálják minden rendben,senkit nem hurcolnak meg érte!

 4. Fazekas Lászlóné

  Kár a 330Ft-os vizit díjon rugózni,viszont csak használt volna az eü.-ek,de most hány Ft a parkolási díj a kórházak előtt?Akkor erről beszéljünk!Gyurcsány elmondta amit elmondott,újságírók tollából olvastam hogy az évszázad egyik legnagyobb ívű beszéde volt!Engem az érdekel hogy mit is akart ezzel elmondani?Pont azt a sok dolgot amit tudott és nem tetszett neki,fogta és elmondta,akiknek meg szólt ez a szöveg azóta is sunyítanak mint az a bizonyos a fűben,csak egy picikét a létszámuk lassan láthatatlanná válik!

 5. Ugyanezt a cikket megírhatnánk Sorossal kapcsolatban is.

  Valóban nem értem, mi a nagyon nagy baj Soros Györggyel? Nem értem, de baromian unom!

 6. Seregélyes Judit

  Elmondom mi a baj:
  12 év fideszes diktatúra után nem elég a jó jelölt, vagy a “még elmegy” jelölt.
  Feddhetetlen múltú, széles tömegeket megszólítani tudó (a jobboldal számára sem vállalhatatlan), friss jelölt kell a győzelemhez.
  Elég szomorú lenne, ha nem találnánk erre alkalmasabb személyt egy volt miniszterelnök feleségénél.
  És tudom, tapasztalt, felkészült, okos, de ez sokakról másokról is elmondható. Régi demokráciákban rengeteg okos, tapasztalt, alkamas politikus mondott le akár kisebb malőrök miatt.
  Mondhatjuk persze azt, hogy miért ne kaphatna ő is egy esélyt?
  És mások? Akiknek még a családjában sem volt eddig vezető politikus? Új arcok miért ne kaphatnának egy esélyt?

 7. Nyitott a verseny! Nem (volt) kötelező az ellenzéki összefogásban indulni, lehet egyénileg tavasszal…
  Nem értem, mi a gondod, a választáson indulni bárkinek joga van?!

Szólj hozzá!