Nem ez lesz a „nyár hétvégéje”: hidegfront, szél, eső…..

Akinek mostanra sikerült időzítenie a szabadságát, az rossz lóra tett! Időjárás-úrfi másként tervezi a hétvégét. Nézzen olyan program után, ami négy fal között űzhető!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint pénteken az ország keleti területein fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de ott a délelőtt folyamán még néhány órára kisüt majd a nap. Délután már a Dunántúlon is szakadozhat a felhőzet.

Péntek, ami már nagyjából eltelt….

Elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan eső, zápor, az Alpokalján esetleg zivatar, de délután már a Tiszához közelebb is előfordulhat helyenként zápor, kis eséllyel zivatar is. A nyugatias szelet élénk, zivatar környékén átmenetileg erős széllökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő. A pénteki napra elsőfokú riasztást adtak ki az országban több megyére is a zivatar miatt, ezekről a megyékről van szó:

Péntekre elsőfokú riasztást adtak ki a zivatar miatt / Fotó: OMSZ

Szombat

Többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid felszakadozások, napos időszakok lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar, akár több alkalommal is. A szél délnyugatiról egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, néhol megerősödik, zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul. Szombatra már az egész országban zivatarokra lehet majd számítani, így az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra elsőfokú riasztást adott ki.

Szombatra az egész országra elsőfokú riasztást adtak ki / Fotó: OMSZ

Vasárnap

A Dunántúl nagy részén többórás napsütés, általában kevés gomolyfelhő várható, keletebbre ugyanakkor kevesebb napsütésre, erős gomolyfelhő-képződésre van kilátás. A Dunántúlon néhol, másutt többfelé valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél nagy területen erős lesz, a Dunántúl nyugati részén néhol viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható. Vasárnap a hidegfront már távozóban lesz az országból, így az OMSZ csak Magyarország egy részére adott ki elsőfokú riasztást, de így is rengeteg megyét érint majd.

Vasárnapra is több megyére adtak ki elsőfokú riasztást / Fotó: OMSZ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük