BanánköztársaságKiemelt hírek

Nem hiszel a fülednek? Itt a szavazók új nemzedéke!

Nem hiszel a fülednek? Itt a szavazók új nemzedéke!

Churchillnek tulajdonítják a mondást, hogy a demokrácia elleni legjobb érv 5 perc beszélgetés egy átlagos szavazóval… Ha ez így túlzás is, azért legyünk tudatában, hogy az urnákhoz járulók elképesztően alacsony és legtöbbször torz információk alapján döntenek. Az viszont csodálatos, hogy a nagy tömeg ezeken az ingatag alapokon többnyire milyen bölcsen képes dönteni.

Mi is van ezzel a Gyurcsánnyal?

Habár egyre kevésbé tudok meglepődni a szavazók nyilatkozatain és döntésük indokain, nemrég megdöbbenve hallgattam egy rádiós beszélgetést két ifjú szavazóval. Az átlagosnál sokkal érdeklődőbbek, érezhetően sokat foglalkoznak a közélet ügyeivel, nyitottak, és legkésőbb az Index beszántása óta túlestek a Fidesz-rezsim igazi természetét feltáró sokkon. Márki-Zay Péter hívei, még a Momentum sem elég hiteles számukra a fiatal választói nemzedék szempontjából. De lássuk, mit tudnak ezek az ifjak a nem is olyan távoli múltról, ami mégiscsak meghatározó a pártválasztásaikban?

“Mi a bajotok a DK-val?”

– kérdezte a beszélgetés egy pontján a műsorvezető.

” – Dobrev Klára mögött mégiscsak ott áll Gyurcsány Ferenc. Márki-Zay hívei és Karácsony szavazói is inkább hajlandók nyitni újabb verziók felé, mint egy idős dk-s, aki haláláig kommunista. (A műsorvezető tiltakozik: Gyurcsány pártja nem kommunista párt!) Az nyilvánvaló, hogy a DK mögött a 65 éven felüliek állnak, akik nem azt képviselik, amit mi, fiatalok szeretnénk. Hogy mit képviselnek? Vissza akarnak menni a 2010 előtti időkbe.

(Itt zavaros fejtegetés arról, hogy mi volt az őszödi beszédben, mi történt 2006-ban…)

A szocializmus után az emberek mégis valahogy visszahozták a szocialista kormányt 2002-ben, Gyurcsány személyében (a műsorvezető korrigál: már korábban, Horn Gyula 94-ben miniszterelnök lett), igen, akkor már korábban, szóval visszajött ez az egész szocializmus, és látszólagosan nem működött, és az emberek akkor nyúltak a Fideszhez, hogy akkor jöjjenek a fiatalok…”

No komment.

Dobrev Klára és a 2006-os ősz

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A közelmúlt tragikomikus médiabotránya is valami hasonlóról szól. Orbán hazugsággyárának egyik csicskása megnézte az Elkxrtuk című hülye kurzusfilmet, és szó szerint elhitte, amit a falra vetítettek neki. Annyira felizgult, hogy képes volt a Kossuth Rádióban mikrofonban is elmesélni, amit látott, mintha tényekről lenne szó. Valószínűtlen, hogy az orbánista porpgandahuszár esetében valami ravasz kommunikációs trükkről lett volna szó. Sokkal inkább az általános tájékozottság színvonalát jellemző eset volt ez.

Jó hír a populistáknak, manipulátoroknak: van mit keresniük, ha elég gátlástalanok…

 

Nem hiszel a fülednek? Itt a szavazók új nemzedéke

About Author

Szólj hozzá!