Nem kapott időben orvosi ellátást, ezért halt meg a magyar turista Thaiföldön

A halott turista tenger gyümölcseit evett azon az estén Pattaya egyik négycsillagos szállodájában, ahogy barátai is, ők viszont gyomorrontással megúszták a vacsorát.

Blikk beszélt az elhunyt férfi barátnőjével, Diával, aki azt mondta: “tizenegy óra körül értünk fel a szállodai szobánkba. Elalvás után nem sokkal arra ébredtem, hogy a szerelmem hány. Kimentem a mosdóba, és akkor mondta, hogy ez az állapot már egy ideje tart, és nagyon gyengének érzi magát. Egy idő után az állandó hányástól és hasmenéstől annyira rosszul lett, hogy elájult. Ekkor szóltam Andornak, hogy jöjjön, mert nagy baj van. Közben én és az alélt Tibi lementünk a tizennegyedik emeleti szobánkból a portára, hogy orvosi segítséget kérjünk.”

Dia a Blikknek azt mondta, szakszerű segítséget egyáltalán nem kaptak.

“Bármilyen hihetetlen, a luxusszállodában egyetlen olyan ember sem volt, aki ért az életmentéshez. Tibi a recepció előtt feküdt, Andor próbálta stabil oldalfekvésbe tenni, és a mellkasát is masszírozta. A mentő negyven perc múlva érkezett meg, és vitte be a helyi magánkórházba” – nyilatkozta.

Az orvosok már nem tudtak segíteni a férfin, a nő szerint barátja halálát az orvosi ellátás hiánya okozta.

Bors egy szemtanúra hivatkozva azt írja, a szállodások először nem is mentőt hívtak az eszméletlen férfihoz, hanem taxit.

A rosszullétet a vajhal okozhatta. A vajhal (Lepidocyboum flavorbrunneum) Magyarországon is kapható halféle, a magas olajtartalma miatt már kis mennyiségben is erősen hashajtó hatású lehet. Olaszországban és Japánban tiltólistára került, Kanadában, az USA-ban és hazánkban pedig kötelező a csomagoláson felhívni a figyelmet az egészségre gyakorolt különleges hatására.

(Forrás: Blikk, Bors, 24.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük