„Nem kell ahhoz konferencia, hogy tudjuk, mi a család”

Így üzent az olasz Ikea annak a veronai családvédő konferenciának, amelyen Novák Katalin és mások is bevándorlásellenes szólamokat hangoztattak.

Novák Katalin természetesen migránsozott

„A család az, akivel megosztod az ágyadat, az asztalodat, a fogkefetartódat. A család az, aki ismeri a wifi-jelszót, aki nem csinál problémát abból, hogy a vécédet használja, és a vécékefédet is. A család, aki megjön, anélkül, hogy előtte szólna, aki azt mondja, „ma este én főzök”, a család, akitől otthon érzed magad. Ez természetes, nem? Természetes.”

– ezzel a szöveggel fut az a rövid szpot, amely az olasz Ikea Twitter-oldalán jelent meg. Az ajánlószöveg („Nem kell ahhoz konferencia, hogy tudjuk, mi a család”) pedig nem hagyott kétséget afelől, hogy a Veronában pénteken kezdődött családvédő konferencia résztvevőinek üzentek.

A Családok Világkongresszusa nevű rendezvény az, amelyen Novák Katalin családügyi államtitkár is felszólalt, valamint Matteo Salvini olasz belügyminiszter is. Mindketten mingránsoztak egyet. A konferencián megjelenő szervezetek között van abortuszellenes, homofób résztvevő is. Talán nem véletlen, hogy Ferenc pápa azt nyilatkozta róluk két napja: az esemény szervezőinek a „lényeget” tekintve igazuk van, a „módszert” tekintve viszont tévednek.

(Forrás: HVG)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük