Sorting by

×

“Nem kell félnetek jó lesz” – A hétfői sztrájk elé

A pedagógusok hétfő délelőttre kétórás sztrájkot hirdettek. A Kásler-vezette EMMI bíróságon támadta meg ezt. A Fővárosi Bíróság első fokon eljárva jogszerűnek ítélte a pedagógussztrájkot. Káslerék ezt fellebbezéssel támadják és azt hajtogatják a sajtóban, hogy a jogerős bírósági döntés nélküli sztrájk jogellenes, tehát akár kártérítési kötelezettséggel is járhat később a pedagógusok terhére, ez hazugság!

Ez az Orbán-féle Patyomkin demokrácia

Elvileg a polgároknak mindenre van joguk, mi vagyunk az Unió szabadságharcosai a mini Walkerrel az élen! Közben pedig, ha megnézzük közelről, hogyan érvényesülnek nálunk a valóságban az emberi jogok, akkor kiderül, hogy a harmadik világ szintjére süllyedtünk lassan. Eddig az Unió is hitt Orbánnak, mert Merkel mama a német autógyártók és a fegyveripar érdekeit védte, akiknek Orbán tolta a pénzt. De Merkel már nincs. A franciák, a Liberté hazája, pedig kifejezetten idegesek már. Hál Istennek!

A nagy hazugság az, hogy az Unió el akarja venni a magyarok függetlenségét, törvényes jogait. Közben pedig a maffia-állam rabolta le nem csak a nép pénzét, hanem a törvényes jogait is. Színjáték minden, csak a Vezér és baráti köre mérhetetlen gazdagodását szolgálja az egész államszervezet. Akinek pedig ez nem tetszik, az kussoljon, különben szájba verik!

Ennek szép példája a mostani pedagógussztrájk is. Papíron mindenhez joga van a népnek, de az állam minden lehetséges kommunikációs eszközzel akadályozza az alapvető jogok gyakorlását. Nehogy már ugrálni merjen itt néhány kis tapló tanár! Még végül az egész nép rájön, hogy kinyithatja a száját és elzavarják a francba a maffiát!

Szólok, hogy Káslerék megint hazudnak

A sztrájkjog alapvető alkotmányos jog, amit az 1989 évi 7. törvény biztosít minden dolgozónak. Tehát nem kell hozzá bírósági engedély.

A bíróság ugyanakkor kimondhatja annak jogszerűtlensége akár a sztrájk lezajlása után is és ez valóban teremthet kártérítési kötelességet a sztrájkoklók terhére. De a törvény egyértelműen felsorolja, hogy a sztrájk mikor jogellenes.

Ebben a felsorolásban nem szerepel a bírósági engedély nélküli sztrájk lefolytatása, mert nem is szerepelhet a fenti okokból alkotmányosan. Nem jogellenes tehát a megmozdulás.

Sőt, a törvény egyértelműen kimondja, hogy a dolgozók és munkáltatók képviselői egyeztetni kötelesek a sztrájk előtt. De az “egyeztetés ideje alatt is egy alkalommal sztrájk tartható, azonban ennek az időtartama a két órát nem haladhatja meg.” De az “egyeztetés ideje alatt is egy alkalommal sztrájk tartható, azonban ennek az időtartama a két órát nem haladhatja meg. ”De lehet jogszerű a sztrájk a törvény szerint akkor is,ha az egyeztetés hét nap alatt nem vezetett eredményre. Hazudnak tehát, amikor jogszerűtlenneknek nevezik a munkabeszüntetést.

A tervezett kétórás sztrájkról tehát szó szerint kimondja a törvény, hogy az törvényes. Senki ne féljen tehát csatlakozni hozzájuk! Nem kell tartani kártérítési következményektől sem. Ha nem állsz ki magadért, akkor ne csodálkozz, ha naponta feltörlik veled a padlót!

A törvény tehát egyértelmű. A pedagógusok helyes célért és törvényesen fognak sztrájkolni két órán keresztül. Minél többen csatlakozzatok hozzájuk! Bukjon a mindenkit rabszolgává süllyesztő Orbán rendszer!

Kapcsolódó

sztrájk

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.