Mire vár még Orbán? Már nem lopakodik, hanem keményen támad a negyedik hullám!

Egyre keményebben támad a járvány, de a kormány mégis úgy tesz, mintha nem lenne komoly baj, pedig dehogy nincs, van bizony! Itt lenne az ideje, hogy minden politikai és egyéb megfontolást félretéve végre a negyedik hullám kezelésére figyeljenek Káslerék is.

Egyre riasztóbb adatok

A beoltottak száma 5 834 961, közülük 5 541 598 fő már a második oltását is megkapta, 487 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 323 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 814 732 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 30 086 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 778 640 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 6 006 főre emelkedett. 220 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten. (koronavírus gov.hu).

Most mi lesz?

A felelős szakemberek, és a sajtó nem kormánypárti  része hónap óta figyelmezteti a hatalmat a várható negyedik hullámra, de úgy tűnik nekik vagy nincs fülük az igazsághoz, vagy egyéb okokból nem akarják meghallani, oly annyira nem, hogy még mindig Vadászati (nem) Liállításra, és ingyenes „Őszi Hacacáréra” (ingyenes koncert haknik a tömegeknek fideszes vezetésű városokban) készülődnek.

Csak azért írjuk le mert, hátha így érzékletesebb a drámai helyzet:

a ma kiadott halálozási adatokkal az eddig elhunytak száma 30 086, mindössze 69 fővel marad el Kiskunfélegyháza, 2019-es becsült lakosságszámától, ami 30 155  fő volt.

Nagy vita zajlik a szakemberek között, a negyedik hullám megítéléséről. Sokan azt állítják, hogy egy kíméletesebb lesz mint az előző, mások viszont ugyanolyan drámai lefolyásúnak prognosztizálják, amilyen a  harmadik hullám volt.

„Tengerikígyó”

Az eddigi, több mint másfélév hibás járványkezelésének ékes bizonyítéka, ahogy azt mi is megírtuk, a műtéti várolisták meghosszabbodása.

“Az országban 15 ezren várnak szürkehályog műtétre. Az elmúlt félévben Hódmezővásárhelyen 294, Makón 128 napot kellett várni átlagosan a beavatkozásra, ez ám riasztó várólista.”

Az országos számok sem mutatnak bíztatóbb képet, néhány adat az elmúlt hat hónapból:

térdprotézis műtétre 291 napot kellett várni, most a tervezett várakozási idő 680 nap.
csípőprotézis műtét esetében korábban 216 nap volt a várakozási idő, most 479 nap,
hasfali lágyéksérv esetén 293 nap,
diagnosztikus szívkatéterezés esetén 164 napra növekedett a tervezett várakozási idő.

Bauer Tamás „megfejtése” az orbáni késlekedésre

„…Azt hiszem, tudom a választ. A Fidesz vezetői tudják: a közvéleménykutatók egyik legfontosabb kérdése évtizedek óta úgy hangzik: jó vagy rossz irányba mennek a dolgok egy országban.

Ha a többség szerint jó irányba, akkor a kormányt újjáválasztják. Ha a nagy többség szerint rossz irányba, akkor a kormány elvesztheti a választást.

Minden eszközzel olyan képet akarnak kialakítani az emberekben, hogy jónak lássák az irányt. Ennek fontos eleme, hogy sikeresnek mutassák a járványkezelést, és ehhez kell, hogy az emberek megszabaduljanak a maszktól, szabadon járhassanak mindenféle rendezvényre, stadionba, presszóba, bárba, mindenhova.

Az 50 százalék fölötti átoltottság ahhoz elég lehet, hogy a szervezett könnyelműségnek ne legyen további sokezer áldozata. Legfeljebb százak, talán egy-kétezer. Pedig maszkhasználattal, távolságtartással, kevesebb találkozással egy részüket meg lehetne menteni.”

negyedik hullám

 

3 thoughts on “Mire vár még Orbán? Már nem lopakodik, hanem keményen támad a negyedik hullám!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük