Városi kurír
A napi fontos.

Nem megvalósítható az európai nacionalista-populista erők egyesítése

A magyar kormány alig leplezett antiszemita kampányt folytatott Soros ellen

0 241

Lehetetlen küldetés Steve Bannonnak, Donald Trump amerikai elnök volt főtanácsadójának terve az európai nacionalista-populista erők egyesítésére, mivel a kontinens bevándorlásellenes és euroszkeptikus pártjait jóval több választja el, mint ami összeköti – írta kedden a Politico.

Összekötő kapocs a Brüsszel-gyalázás

A brüsszeli hírportál cikke szerint manapság gyakran festik le megállíthatatlan folyamatként a nacionalista, unióellenes jobboldali erők Trump-inspirálta előretörését, amely mögött a volt fehér házi főstratéga mozgatja a szálakat, ugyanakkor ez valójában közel sem új jelenség Európában, az érintett pártok ráadásul „kevéssé osztják az amerikai elnök világnézetét, a Brüsszel-gyalázáson kívül pedig nem sok köti össze őket”.

Mint írták, a jövő évi európai parlamenti választások ugyan a jobb- és baloldali populista csoportok megerősödését eredményezhetik, a nemzeti identitáson alapuló vagy úgynevezett „egytémájú” pártok feltörése azonban csak a brüsszeli képviselő-testület marginalizálódását vonná maga után.

Trump és Bannon ellenségnek tekinti az Európai Uniót

Közben a Brexit megmutatta, hogy az EU-ellenes demagógia csak tovább bonyolíthatja a belpolitikát. Orbán Viktor Magyarországa, Jaroslaw Kaczynski Lengyelországa, Bojko Boriszov Bulgáriája és Andrej Babis Csehországa jelentősen függ az uniós támogatásoktól; nem támogatják az EU elhagyását, NATO-pártiak, Orbán és Matteo Salvini olasz belügyminiszter kivételével pedig ellenségnek tekintik Vlagyimir Putyin orosz elnököt – írta a hírportál.

Ezen felül Trump és támogatói muzulmán-ellenesek és erősen Izrael-barátok, Orbán és Kaczynski ugyanakkor muszlimellenes retorikájuk ellenére támogatják a muzulmán Albánia és Koszovó EU-csatlakozását, a magyar kormány ráadásul „alig leplezett antiszemita kampányt” folytatott Soros György ellen – fogalmazott a szerző.

(Forrás: MTI)

Steve Bannon: Orbán előbb volt Trump, mint Trump

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ