Nem mind egészségügyi dolgozó, aki annak látszik – embertelen bánásmód

Az alábbi levéllel kereste meg szerkesztőségünket egy olvasónk. Tudjuk, nem az alább leírt eset a jellemző az egészségügyre, de tény, hogy nem kevés hasonló jelzésről tudunk és nem árt ezeknek is fórumot adni, hátha az EMMI illetékesei végre elkezdenek azzal is foglalkozni, ami valóban a dolguk lenne. Célunk nem a megszégyenítés, ezért is nem írjuk le az intézmény nevét, ahol az eset történt, de szerkesztőségünk bármikor az illetékesek rendelkezésére bocsájtja.

Így jártam, de miért?

Férjemnek rehabilitációra kellett befeküdnie az…. intézetbe, most azonban nem magáról a kezesről akarok írni, hanem arról, ahogy velem, a hozzátartozóval bántak. Mivel a férjem az ételekre nagyon panaszkodott és arról beszélt telefonon, hogy állandóan szomjas, gondoltam, viszek be neki néhány szendvicset és teát, hogy ne kelljen állandóan költenie a nála lévő minimális pénzéből.

Így aztán néhány palackkal és két zsemlés-szenyával érkeztem meg a portára,

ahol ezeket is, mivel köztudottan látogatási tilalom van, megpróbáltam leadni a frissenmosott és vasalt pizsama, alsónemű és zsebkendő társaságában.  A portaszolgálatos az első pillanattól kezdve kapkodva, kioktatóan és idegesen kezelt, de ezt még betudtam a túlhajszoltságának, sőt még akkor sem szóltam semmit, amikor beletúrt a frissen vasalt holmik közé, bár ekkor már kezdett a dolog egy kolumbiai drogbörtön-látogató ellenőrzésére hasonlítani. Miközben én sajnálkozva néztem a szétdíbolt ágyruhákat, ő “ráfordult” az elemózsiás szatyorra: abba is alaposan beletúrt (csak mellékesen jegyzem meg, kesztyű nélkül) majd elém lökte.

“Ezt vigye haza!”

Amikor felhúztam a szemöldököm, hozzátette:

“Járványügyi szabály.”

Úgy meglepődtem azon, hogy nem elég, hogy nem adnak nekik rendes ételt, de még a pótlásnak is útját állják, hogy egy teljesen felesleges magyarázatba kezdem arról, hogy a férjem éhes, meg szomjas, de hamarjában jött a “segítőkész” válasz arról, hogy “ott a büfé“.

Még pár percig, márcsak a magam megnyugtatására, vitatkoztam a hangnem azonban egyre sértőbb lett, kezdtem úgy érezni magam, mintha bűnöző lennék, aki nem érdemli még az emberi szót sem, így azután leforrázva elballagtam.

Azóta is azon gondolkodom, hogy hol élünk, de mindíg ugyan oda lyukadok ki: itt.

Egészségügyi tallózó a Városi Kurír archívumából.

egészségügyi

 

6 hozzászólás

 • 2021.01.27 - 11:46
  Közvetlen hivatkozás

  Szerintem a portás nem egészségügyi dolgozó, csak az egészségügyben dolgozik!

  Válasz
 • 2021.01.27 - 12:28
  Közvetlen hivatkozás

  Ez a szabály , ha valaki nem tudja vessen magára. Illik tudni. Egyébként az egész cikk egy baromság.

  Válasz
  • 2021.01.27 - 13:12
   Közvetlen hivatkozás

   Ha, a szabály EZ, akkor is lehetne emberi hangon közvetíteni..
   Nem pedig egy portási hatalomtól megittasult despota stílusában.

   Válasz
  • 2021.01.27 - 13:19
   Közvetlen hivatkozás

   a SZABÁLYOKAT is emberek hozzák, azt nem is lehet feltételezni, hogy maga a “szabályozás” rossz. Gumi-szabályok, amiket mindenki úgy értelmez, ahogy a kénye-kedve szerint neki jól van. A csomagból KIVETT/KILPOTT dolgokról tetszettek hallani/olvasni. Mert a fogyatékos otthonba küldött csomagból érdekes módon “eltűnik” a 90 db-os 1000mg-os C vitamin 2000 NE D vitaminnal…
   Olvastam Covidos osztályra küldött csomagok megdézsmálásából… Ja az kesztűs kéz tette…

   Válasz
  • 2021.01.27 - 14:08
   Közvetlen hivatkozás

   Maga a barom én tudnék sokkal jobbat irni ide a szuper Honvéd kórházról, de mi értelme?? csak ilyen idióra fideszhivők mint maga akinek tetszik az embertelen bánásmód. azt sem tudja a maga és fidesz bandája . mik azok az emberi jogok??? de ugatnak !!!

   Válasz
 • 2021.01.27 - 14:12
  Közvetlen hivatkozás

  Orbániában minden kis seggnek van mindenhez joga, gondolom fidesz hivő volt az illető…ez kb olyan mint OV is azt hiszi ő a magyarok istene, pedig csak egy kis patkány !!!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük