Sorting by

×

Nem minden Posta, ami annak látszik! – Csalók-veszély!

Ne dőljön be, ha olyan sms-t, vagy email-t kap, ami ugyan a Magyar Posta nevében és logójával érkezik, de címet akar egyeztetni, esetleg fizetésre buzdít! – hívta fel a figyelmet az új csalás-dömpingre a cég közösségi oldalán.

Régi trükk új köntösben

Hatalmas terep nyílt a csalók előtt, hiszen rengetegen rendeltünk karácsonyra online áruházakból, így zsigerből kattintunk és nézünk bele az ebben a témában érkező levelekbe, sms-ekbe. Ne tegyük!

Hamis email-ben, vagy sms-ben csomag átvételéhez kérik a szállítási cím egyeztetését és/vagy a díj kifizetését, mindezt úgy, mintha a Magyar Posta lenne a küldő. Ezért óvatosságra int mindenkit a társaság.

Figyelmeztenek, hogy ugyan érkezhet olyan levél, amiben akár fizetési adatok megadását kérik, de

kizárólag vámkezelés esetén küldenek online vagy sms-es értesítést, melyben minden esetben szerepel a “www.posta.hu/szolgaltatasok/vam” link.

A csaló üzenetekben olyasmit kérnek, amit a Magyar Post soha nem tenne:

nem szabad megadni bankkártya-adatokat, mert az online fizetések egy erre kialakított, hivatalos felületen történnek, nem sms-ben vagy e-mail-ben.

Kapcsolódó

Illusztráció: Magyar posta

 

Ne dőljön be, ha olyan sms-t, vagy email-t kap, ami ugyan a Magyar Posta nevében és logójával érkezik, de címet akar egyeztetni, esetleg fizetésre buzdít! - hívta fel a figyelmet az új csalás-dömpingre a cég közösségi oldalán.

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.