Sorting by

×

Nem mondhatjuk, hogy a kormány lazsál: 6 nap alatt 28 milliárdnak vert a hátsójára!

Hat nap alatt 27,8 milliárd forinttal csapolta meg a költségvetési tartalékot a kormány, így az első félévben elkölthető 44 milliárd forintból alig 16,2 milliárd maradt az előre nem látható kiadásokra. Ezzel a tartalékkal – némi költségvetési trükközéssel – a kormány nehezen, de kihúzhatja az első fél évet, de a másik forgatókönyv az lehet, hogy választások utáni gyors kormányalakítással számolnak, ezt követően pedig jöhet a költségvetés módosítása – írja a Zoom.

Könnyen jött, könnyen megy!

Február másodikán egyetlen kormányhatározattal 24,4 milliárd forintot szívtak le a tartalékból. Ilyen mértékű csapolásra soha nem volt példa, ennyi pénzt többnyire egynegyed év alatt sem költenek el. A 24,4 milliárd forintos döntés 26 tételből áll össze ugyanakkor

egyetlen mondatot sem veszteget e jelentős pénzösszeg elköltésének az indokoltságáról.

Nagy pénzt vett ki Orbán veje, de most Simicskával fizettetnének

156 millió forintot az Országos Mentőszolgálat tatabányai, nagykátai és váci mentőállomásainak felújításra fordíthatnak. A OMSZ ezen felül beruházásokra még további 1,7 milliárd forintot kapott egy másik kormánydöntéssel. A Lázár János vezette Miniszterelnökségnek 3,33 milliárd forintot vett ki a kabinet a pénzalapból: amiből  2,6 milliárd forint mehet közelebbről meg nem nevezett beruházásokra a maradék 708 millió forint dologi kiadásokra.

A legnagyobb tétel 8 milliárd forint a Nemzetgazdasági Minisztériumban kerül, amit a tárca építőipari cégeknek oszthat tovább, amit technológiai korszerűsítésre és hatékonyság növelésére költhetnek.

Az Orbán-kormány pénzosztása – önös érdekek alapján

Hatmilliárd forintot kap a csődhelyzetben levő Pécs városa, ebből 3 milliárd a költségvetési tartalékból a másik 3 milliárd az önkormányzati támogatásokból vonják el.

“A legújabb, február 28-ig megérkező 3 milliárd forintos állami gyorssegély-hitel fedezetéül is fel kellett ugyanis ajánlani egy ingatlant a pécsi önkormányzatnak, és ez nem más volt, mint a Kodály Központ.

Az ország egyik legjobb, ha nem a legjobb koncerttermét, a 2010-es pécsi EKF-program egyik szimbólumát zálogosította el a Páva-Hoppál-Csizi hármas. A csütörtöki pécsi közgyűlés egyik szavazásán ugyanis a pécsi fideszes képviselők az igen gombot nyomták meg arra, hogy a Kodály Központot ajánlják fel a február végéig érkező 3 milliárdos állami hitel fedezetéül. Ez pedig egy rendes banki üzletnek is megfelel, hiszen a végül 2010. év végén átadott 11 ezer négyzetméteres Kodály Központot ugyanis kb. 6,8 milliárd forintból építették fel, 5,25 milliárdos európai uniós támogatással (teljes költséget tekintve mintegy 7,3 milliárd forintért).” (szabadpecs.hu)

A Felvidék gazdasági felvirágoztatására idén 5 milliárd forintot költhet a Külügyminisztérium,

a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak 2,4 milliárd forintot szavazott meg a kabinet, ebből 1,6 milliárd forint kormányzati informatikai fejlesztésekre megy el, míg 700 millió forintot a turisztikai célelőirányzatba tesznek be.

A magyar divat felvirágoztatására

a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-nek külön cégek kell alapítania a magyar divat- és designipar belföldi és külföldi bemutatásra.

(forrás: zoom.hu)

átver

Egy hozzászólás itt: “Nem mondhatjuk, hogy a kormány lazsál: 6 nap alatt 28 milliárdnak vert a hátsójára!

  • 2018.02.18 - 14:01
    Közvetlen hivatkozás

    2018.04.09. már mi sem fogunk tétlenkedni! Az Orbán rezsimmel nincs ALKU! Hajrá DK! Éljen az UNIÓ!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.