Nem volt-van-lesz munkaszüneti nap december 24! – Miért? Kormányválasz: ártana a gazdaságnak!

Üljünk le picit és gondoljuk végig az elmúlt december 24-einket! Emlékszik valaki olyanra, hogy orbitális népgazdasági hasznot hajtott volna? Különös tekintettel arra, hogy ezt a napot -aki tehette és teheti- szabadsága terhére hozzádobja az azt követő ünnepi otthonmaradáshoz.

Kormányék ezt nem így élik meg!

Mikor nyilvánítják munkaszünetté december 24. napját? Erről adott be írásbeli kérdést az MSZP-s Gurmai Zita – vette észre a 444. A kormány nevében Schanda Tamás államtitkár válaszolt, aki azt írta:

„A jelenleg is érvényben lévő munkaszüneti napok számának növelése gyengítené a versenyképességet és GDP kiesést is okozna, érzékenyen érintené a nemzetgazdaság teljesítményét és a költségvetés bevételeit is”.

Arra is emlékeztetett, hogy

„a keresztény világ meghatározó része december 25-én emlékezik a Megváltó, Jézus Krisztus megszületésére. Ez a nap Magyarországon munkaszüneti nap”.

Ha a szemének jobban hisz….

fotó: 444.hu

December 24-e néhány évben munkanap, néha pedig, ahogy idén is, nem az, helyette egy szombat számít hivatalosan munkanapnak.

Amikor három éve a nagypénteket munkaszüneti napnak nyilvánították, a december 24-éről szóló népszavazási kezdeményezés viszont elbukott, megpróbáltuk kiszámolni, mit jelentene ez a gazdaságnak.

Azzal, hogy a nagypénteket munkaszüneti nappá nyilvánították, az akkori számítások szerint 20-25 milliárd forint eshetett ki a gazdaságból. De mivel szentestén sokkal kevesebben dolgoznak, mint ahányan nagypénteken tették, amíg az munkanap volt, a végleges érték ennél valószínűleg kevesebb volna.

<<< Friss hírek! >>>

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük