Nem nyavalyogni, csúsztatást kerülni, Brüsszelt alázni Moszkvát mosdatva, hanem tárgyalni, tárgyalni, tárgyalni! - Városi Kurír

Sorting by

×

Nem nyavalyogni, csúsztatást kerülni, Brüsszelt alázni Moszkvát mosdatva, hanem tárgyalni, tárgyalni, tárgyalni!

Az alábbiakban változtatás nélkül adjuk közre Menczer Tamás külügyi államtitkár posztját. És, hogy miért? Mert olyan pökhendi és csúsztatással teli, hogy az Orbáni kommunikáció iskolapéldája is lehetne. Csak annyit kérünk, hogy olvasás  közben a játék kedvéért fogalmazzák meg kérdéseiket, így azonnal rájönnek, hogy “több a zaj már, mint a jel”!

Hirdetés

“Olvasom a sajtót, és szinte hallom, hogy a baloldalon pukkannak a pezsgők. Nem jön az orosz vakcina, sikertelen a keleti vakcinabeszerzés. Taps, függöny.👏

Sajnálom, hogy én vagyok az ünneprontó, de ez nem igaz

➡️A következő hetekre jelentős szállítmányokat várunk, a vakcina folyamatosan érkezik a jövőben, jelenleg is 100 ezer adag van úton.
➡️Az orosz fél minimális csúszással teljesíteni fogja az első ütemben vállalt 600 ezer adagos mennyiséget, aztán pedig a további 1,4 millió adagot.

Én lennék a legboldogabb, ha a brüsszeli beszerzéseknél csak annyi lenne a csúszás, amennyi az orosz első ütemnél lesz. 🤫 ❗A brüsszeli beszerzések késése azonban más nagyságrendet jelent.

➡️Azért, hogy a jövőben kis csúszás se legyen, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársai a jövő héten ismét Oroszországba utaznak, és további egy vagy két vakcinagyárban végeznek helyszíni vizsgálatot, így – ha mindent rendben találnak – ezekből is érkezhet oltóanyag Magyarországra.
➡️Május végéig pedig 3,5 millió emberrel tudunk többet beoltani, mint egy hasonló méretű uniós ország.
❗Minden egyes beérkező vakcina egy vagy – a fertőzésveszély miatt – inkább több ember életét menti meg.

Már most jóformán egész Európa az orosz vakcinát akarja, legfeljebb a politikai támadások miatt nem merik bevallani. A kínai vakcinával hasonló a helyzet, és a vágyakozók száma csak növekedni fog.

Nem vagyok ellendrukker, sőt! Remélem, hogy jut majd nekik is.🙏

Mi azért vagyunk az unióban az elsők, mert már tavaly ősszel elkezdtük ezt a munkát. A minap egy közeli uniós ország miniszterelnöke hívott, és negyedórán át kérdezgetett az orosz vakcináról.

Ami felettébb megtisztelő volt, de meg is lepett, miniszterelnökök azért nem szoktak rám csörögni.😊

Persze segítünk, ha tudunk, hiszen együtt vagyunk a bajban. 💉❗Az emberélet, a munkahely és az újraindítás ezúttal nagymértékben a gyorsaságon múlik, és a 3,5 millió embernek elegendő orosz és kínai vakcina hozzánk érkezik meg a leggyorsabban.”

Kapcsolódó

csúsztatás

csúsztatás

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.