Sorting by

×

Mégsem oltanak “háznál” a háziorvosok – ez legalább tiszta beszéd!

Vasárnap Müller Cecília arról beszélt, hogy az időseket elsősorban otthonaikban a háziorvos vagy egy oltócsoport fogja felkeresni. Nem sokkal a tisztifőorvos nyilatkozata után egy pest megyei háziorvos arról írt a rendelője Facebook-oldalán, hogy nem az otthonaikban fogják oltani a betegeket, hanem a rendelőben.

..és, hogy mikor? Hát rendelési idő után…

ha más utasítás nem érkezik, akkor a rendelési idő után adják majd be a vakcinákat.

Müller Cecília tisztifőorvos vasárnap a közmédiának arról beszélt, hogy az új vakcinabeszerzésekkel már a 60 év felettiek, illetve a 89 évnél idősebb állampolgárok oltása kezdődhet meg;

őket elsősorban otthonaikban a háziorvos vagy egy oltócsoport fogja felkeresni.

Szintén vasárnap a Pest megyei Kisalag orvosi rendelőjében praktizáló dr. Szép Imre háziorvos már más információkat posztolt a rendelő Facebook-oldalára:

Amikor elindul az “otthoni” (értsd területi) covid védőoltás, akkor feljebbvalóink nyelvbotlásai ellenére nem az otthonukban fogjuk oltani a betegeket, hanem az orvosi rendelőben. Mint minden más védőoltást. Azért ott, mert az fel van szerelve erre (is), az “otthon” meg nem. Hiába cipel oda bármit a lelkes háziorvosuk az sosem lesz ugyanaz

– írta.

Ez alól csak egyedi elbírálás alapján tesznek majd kivételt, például akkor, ha a beteg autóval egyáltalán nem szállítható.

Ugyanakkor a háziorvos a pontos menetrendről nem írt, mivel azt még ő maga sem tudja (!)

Az is kiderült, hogy – ha más utasítás nem érkezik -, akkor

túlórában, rendelés után fogják oltani az embereket. A vakcina beadását követően biztonsági okokból 30 percet még várni kell a rendelőben, a várót átrendezik majd erre a célra.

Szép Imre posztjából kiderül, hogy neki további pluszfeladatot jelent majd, hogy a rendelőben praktizáló, másik doktornőhöz tartozókat is ő oltja majd, vagy jelen lesz.

Ennek oka egyszerű: ha beüt mégis valami ,akkor annak ellátása legalább annyira fizikai munka, mint orvosi. Meg csapatmunka is, ezért sem oltunk háznál

– írta a háziorvosi rendelő Facebook oldalán.

Levelet kaptak a háziorvosok?

Január elején derült ki, hogy rengeteg háziorvos kapott levelet a Fővárosi Kormányhivataltól: ebben az állt, hogy

Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár az oltási program felgyorsítása érdekében 5000 háziorvosi rendelőt jelölt ki oltópontként.

Forrás

Káosz a köbön?

terrorizálták

átver

2 hozzászólás

  • 2021.01.25 - 18:56
    Közvetlen hivatkozás

    Elég sokat éltem az átkosban is, de egy biztos:-ekkora kupleráj, ami most jellemző az egészségügyre, vagy akár az egész kormányra, nem emlékszem, hogy lett volna. Az úgynevezett egészségügyi miniszter valahol Horvátországban molyol csontokkal, (azokban már legalább nem csinál kárt), az egészségügyet a belügyminiszter felügyeli, a külügyminiszter meg a vakcinabeszerzés körül fontoskodik, pedig semmi köze a dologhoz. Tudják még vajon fokozni ezt a katyvaszt? Nyilatkozni/tájékoztatni kiállítják Nyunyó nénit, aki elképzelni se tudom, hogy mitől tisztifőorvos. Gondolom, mert orbán azt mondta. Neki már otthon kéne lennie az unokáival, időnként még meg is sajnálom, nyekeg-nyökög, hülyeségeket beszél, de nyilván van az a pénz, amiért érdemes neki kiállni. Bár feleslegesen, mert sokan azonnal elkapcsolnak,mert kín hallgatni. Hát nem talált volna orbán egy frissebb-fiatalabb valakit, aki felolvassa, amit a kormány/orbán a kezébe nyom?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.