A Demokratikus Koalíció szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján ismét azt javasolta, hogy egy független EU-s testület ossza el a Magyarországnak járó uniós forrásokat.

Magyarország azonnal csatlakozzon az európai ügyészséghez

Az ellenzéki párt EP-képviselője, Molnár Csaba hivatkozott azon sajtóhírekre, amelyek szerint a közbeszerzések vizsgálata során feltárt szabálytalanságok miatt Magyarországtól akár ezermilliárd forintnyi uniós támogatást is megvonhatnak.

- Hirdetés -

Molnár Csaba azt mondta, nem szabad az uniós pénzeket „korrupt diktátorok, oligarchák és rokonaik zsebébe tenni”, de az országot sem szabad büntetni.

A politikus sürgette, hogy Magyarország azonnal csatlakozzon az európai ügyészséghez.

A szélsőjobboldali nácik elképesztő fenyegetést jelentenek

Kérdésre azt felelte, hogy a komolyan vehető közvélemény-kutató cégek mindegyike kétszámjegyű támogatást jelez előre a DK-nak a hétvégi EP-választáson. Ez azt jelenti, hogy biztosan lesz két mandátumuk, de azon dolgoznak, hogy egy harmadikat is szerezzenek – közölte.

Molnár Csabát kérdezték a Mi Hazánk Mozgalom keddi, törökszentmiklósi tüntetéséről. Az EP-képviselő elképesztőnek és elfogadhatatlannak nevezte, hogy

Magyarországon „újra félkatonai rendben grasszálnak és masíroznak a nácik”.

Felhívta a figyelmet, hogy pártja EP-képviselője, Niedermüller Péter és parlamenti képviselője, Arató Gergely ott volt a helyszínen. Ők arról számoltak be, hogy ezek a szélsőjobboldali nácik elképesztő fenyegetést jelentenek Magyarország számára.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Törökszentmiklóson összetűztek a szélsőjobboldali- és az ellentüntetők – videó!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét