Nem szégyellitek magatokat, fideszesek? Dehogynem!  

A legutóbbi napok botrányai közül is a gusztustalanabbjai közé tartozott Orbán Miskolc városában tartott vendégszereplése, amelyről mi is bőségesen beszámoltunk. a főnök, az átadás előtt álló DVTK-stadiont is meglátogatta, amikor a városban kampányolt, és miközben a borsodi nagyvárost dicsérte, az egész országnak próbált népszerű üzeneteket megfogalmazni.

S vajon mit talál ki egy fideszes, ha népszerű akar lenni? Valami otromba, embertelen kocsmabölcsességet. Orbánnak Miskolc azt juttatta  eszébe, hogy ez az a város, ahol jól ismerik “a bevándorlók” pusztítását. Nem részletezte, de nem is kell bővebben elmagyarázni, mire célozgatott. Tájékozatlanabbak kedvéért, ez Miskolcon legalább egy évtizede klasszikus cigányozó téma.

Rasszizmus helyi fogyasztásra

A helyieknek nem kell külön elmondani, hogy amikor az ország miniszterelnöke a “bevándorlókkal” riogat, akkor a Fészekrakó programban az Avasi lakótelepre beköltöző cigányokra mutogat. Abban a nagyvárosban, ahol gyorsan összegyűlt több tízezer aláírás a cigánykártyát kijátszó fideszes városvezetés mellett, ez az erkölcstelen propaganda népszerű lehet.

Már csak az a kérdés, hogy ha Orbán ilyeneket beszél Miskolcon, pont ez a részlet miért “maradt ki” az MTI tudósításából?…

Véletlen lenne?

Jól tudjuk, a NER-rezsimre nem jellemzőek a véletlenek. Jól megfontolnak minden aljas gesztust, minden propaganda-akciót.

A miskolci cigányok “le-bevándorlózása” esetében pedig van még egy – pontosan ugyanilyen” – eset, ami egyértelművé teszi, hogy a rezsim propagandistái ezúttal is szántszándékkal követték el, amit tettek.

Idegen, összeférhetetlen elemek?

A 2016 őszi kvótanépszavazás idején a Fidesz egyik különösen kártékony rossz szelleme, Kocsis Máté  tartott mozgósító kampányrendezvényt Kriza polgármesterrel együtt Miskolcon.

Az eseményről a minap.hu fényképes beszámolót közölt, ami ma is elérhető: “Kriza: párthovatartozástól függetlenül mond nemet Miskolc a kényszerbetelepítésre

A kampány idején véletlenül a városban jártam, és kezembe került a Miskolci Napló nevű ingyenes propagandahulladék, amelyben azonnal észrevettem az alábbi bekezdést:

“Két olyan polgármester tartja ezt a mai fórumot, akiknek a lakóhelye már jócskán megszenvedte idegen, összeférhetetlen elemek beözönlését. Kocsis Máté Józsefváros polgármestere, a VIII. kerület lakosaival egyetemben, tavaly ilyenkor a lehető legközvetlenebb tapasztalatokat szerezte arról, milyen az, amikor a saját utcáikat és a saját tereiket más, idegen kultúrájú emberek uralják. Miskolcon, az Avason, a diósgyőri lakótelepeken élőknek ma sem kell sokat magyarázni arról, hogy milyen volt az együttélés a fészekrakókkal – mondta el a polgármester, kiemelve, hogy százhetven lakásból költöztették már ki a betelepített fészekrakókat.”

Ezt a mondatot is kihagyták tehát a világhálón közzétett beszámolóból, akárcsak másfél ével később az Orbán-beszédből.

Előzmény:

Orbán nekiment a cigányságnak- A RomNet visszavág

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük