Frissítve! Nem találták lakhelyén, így elfogatóparancsot adtak ki a Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese ellen – a portál a bírót politikai elfogultsággal vádolta

Rövid időre elfogatóparancsot adtak ki Szarvas Szilveszter, a kormánypárti Pesti Srácok főszerkesztő-helyettese ellen. A parancs a police.hu oldalán is látható volt február 19. után egy-két napig – írta meg a merce.hu.

… és, hogy mit tett a jóember?

Szarvast egy cikkével kapcsolatban keresték, amit még 2017 júniusában írt. Az ebben az írásban megemlített egyik személy, Czeglédy Csaba volt üzlettársa pedig emiatt rágalmazással vádolta meg és perelte be a kormánypárti sajtómunkást. A kérdéses ügy egyébként az az ügy volt, amellyel kapcsolatban Czeglédi hosszabb időre börtönbe is került.

A rágalmazással kapcsolatos feljelentés a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz került, de a polgári peres eljárásból nem lett békéltetés, és az ügy büntetőeljárásként folytatódott.

Nem ért rá!

Az ügyről a Pesti Srácok közölt egy rövidebb beszámolót, amelyben az szerepel, hogy a büntetőügyi per első tárgyalására eredetileg 2018 szeptember 12-én került volna sor, azonban Balsai István, Szarvas Szilveszter ügyvédje védence halaszthatatlan elfoglaltságára hivatkozva a tárgyalásnap elhalasztását kérte. Miután azonban ennek a kérésnek helyt adtak, a portál cikke szerint:

 sem Szarvas Szilveszter, sem pedig ügyvédünk nem kapott újabb idézést a bíróságtól, hanem mint utólag kiderült, az ügyben eljáró Tömöry Ágnes bíró idézés nélkül, teljesen szabálytalanul és aránytalanul kollégánk rendőrség általi előállítását kérte 2019. január 23-ra, az újabb tárgyalásra. Szarvas Szilvesztert aznap lakcímén kereste a rendőrség, hogy előállítsa, de hétköznap lévén kollégánk nem otthon, hanem munkahelyén, a szerkesztőségben tartózkodott és dolgozott, így a rendőrség nem tudta előállítani és a bíróságra vinni.”

“Politikailag elfogult bíró”…..

Szarvas Szilveszter a Czeglédy-üggyel kapcsolatos rágalmazás miatt körözött személyként került fel a rendőrség honlapjára, a Pesti Srácok az üggyel kapcsolatban Tömöry Ágnes bírót politikai elfogultsággal vádolta meg.

A kiváltó ok….

Czeglédy Csaba szombathelyi szocialista politikust 2017 közepén milliárdos ÁFA-csalással vádolták meg, és közvetlenül a 2018-as választást megelőzően, március 3-án Polt Péter legfőbb ügyész és a Nemzeti Választási Bizottság felfüggesztette Czeglédy mentelmi jogát, és hosszabb, majd rövidebb elzárásra is ítélték.

A csalással vádolt cég, a Human-Operator Zrt. – így mostani felperese  ügyeiről Szarvas Szilveszter előbb a Pesti Srácok oldalán írt cikket, majd az Echo TV Informátor című műsorába is készített egy riportot a cikkei nyomán.

Erről az ominózus riportról azonban kisvártatva kiderült, hogy annak elkészítésénél Szarvas Szilveszter és az Echo TV stábja még az alapvető sajtóetikai szabályok ellen is véthetett. Az Index akkor beszámolója szerint ugyanis Szarvas a cég irodájának egyik kukájába helyezett el iratokat, amelyeket később kivett onnan úgy téve, mintha azokat ott lelte volna meg a kuka tetején:

Később az is kiderült, hogy a riportban a Human-Operator alkalmazottjaként feltüntetett egyik irodai dolgozó, aki a stábra rácsapja az ajtót, valójában a szomszédos ügyvédi irodában dolgozott.

(forrás: merce.hu)

FRISSÍTÉS!

Cikk megjelenését követően  ügyben a Fővárosi törvényszék közleményt adott ki. Ezt a hvg.hu -ból idézzük:

” Mint írják, az október 12-i tárgyalásra szóló idézés kézbesítése megtörtént, Szarvas pedig nem jelezte sem előre, sem utólag nem mentette ki magát. Erre a bíró október 30-ig várt, ekkor rendelte el az elővezetést, amely nem járt sikerrel, és ennek következménye lett az országos elfogatóparancs.

Ezután már február 19-én írt e-mailt Szarvas ügyvédje, dr. Balsai István, amelyben kérte az elfogatóparancs visszavonását, egyben utólag jelezte, hogy az októberi tárgyalásnapon ügyfele külföldön volt. Ugyanezen a napon ment be Szarvas a bíróságra, és ekkor adta le a Balsainak szóló meghatalmazást – vagyis októberben az ügyvéd még nem is képviselhette és nem is menthette volna ki.

A törvényszék kommentárja szerint “az újságírók pártállami módon történő kriminalizálásáról, s üldöztetéséről írni egy olyan cikkben, amely szinte kizárólag valótlan állításokat közöl számunkra némileg visszásnak tűnik.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük