Sorting by

×

Kormánypitiánerségből jeles! – Aki nem tanult tovább és állása sincs, a nem létező jövedelméből fizessen TB-t, de ízibe!

Az adóhatóság közleményben figyelmeztette az idén végzett diákokat. Aki nem tanult tovább, és állást sem sikerült még találnia, annak december 16-tól a nem létező jövedelméből magának kell kifizetnie az egészségügyi szolgáltatási (korábbi nevén TB-) járulékot.

A diákigazolványok általában október 31-ig érvényesek, és azután már csak 45 napig jár a járulékmentesség

Ugyan a veszélyhelyzet miatt a diákigazolványt más célra még lehet használni, de szabál az szabál, a havi 7710 forint járulékot most is fizetni kell.

Más években a dátummal nincs nagy baj, de most?!

Tényleg senki nincs az illetékesek közül, aki olykor kimozdul az irodájából? A válság nem kedvez az álláskeresésnek, a legtöbb helyről inkább elbocsátanak, mint felvesznek. Örülnek, ha a régi alkalmazottakat meg tudják tartani, nemhogy újakat alkalmaznának. Sok fiatalnak, hiába akarta, nem sikerült még elhelyezkednie, de megelőző munkaviszony híján legalább munkanélküli ellátást sem kaphat.

Viszont az ingyenes egészségügyi ellátás még százszor fontosabb, mint békeidőben!

Milyen brilliáns, időszerű ötlet, hogy ilyenkor sarcolják meg az amúgyis bajban lévő fiatalok családjait,

ahová már családi pótlékot sem folyósítanak, és vége az iskolai étkezésnek is!

“Csak egy éjszakára küldjétek el őket,/ Gerendatöréskor szálka-keresőket.” “Csak egy éjszakára küldjétek el őket,/ Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretőket”

– küldte volna a frontra a mainál véresebb napokban az ilyeneket szegény Gyóni Géza, aki krisztusi korban, 33 évesen maga is a háború, a hadifogság áldozata lett. Enyhültebb idők járnak. De azért nem lehetne csak pár órára kiküldeni az életbe az ilyen rendelkezéseket hozó lélektelen bürokratákat? És minderre áldást adó, hasonlóan lélektelen főnökeiket?
Vagy legalább üldögéljenek egy kicsit abban a bizonyos szálkában, amelyre gerendatörés idején is igényt tartanak.

<<< Friss hírek! >>>

koronavírus

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

 • 2020.12.17 - 09:31
  Közvetlen hivatkozás

  Ennek a kormánynak pont annyi szociális érzékenysége van, mint egy marék molylepkének. Akinek nincs jövedelme, attól hogy akarnak pénzt kérni? Ez is olyan, mint az önkormányzatok kinyiffantása. Már veszélyben a működésük pénz híján, de még mindig követelőzik a kormány, amíg teljesen meg nem fojtja őket. Ugyanekkor pl most a gazdaságvédelmi alapból egy rakás abszolút nem fontos dologra adtak rengeteg pénzt, és ami dühítő, hogy kormányzati kommunikációra 1 milliárdot sz@rnak el, jelentsen ez bármit is. Bár ez valószínűleg csak pénzlenyúlás. Nem szégyellik magukat, hogy pl a megfertőződött egészségügyi dolgozók 60℅ táppénzt kapnak? Nem értem orbánt, gyorsan itt lesz a ’22-es választás, az emberek nem hülyék, nem fogják elfelejteni ezt a sok genyó dolgot, amit a kormány művelt. Nem véletlenül csökkent óriásit a fidesz támogatottsága. Így nem nyernek szavazókat, csak vesztenek

  Válasz
 • 2020.12.21 - 15:58
  Közvetlen hivatkozás

  Milyen állam kormánya az, amelyik a jelenleg már több rétegűvé fejlődött válság időszakában nem állampolgáraik túléléséve és megtartásával foglalkozik, hanem a stadionok, templomok, határainkon kívüli szavazó bázisok építésével és klientúrája további gazdagításával van elfoglalva? Az ilyen kormány csak egy lelketlen horda lehet!

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.