A Fidesz szerint nem tartozik a Nemzetbiztonsági bizottság illetékességi körébe a Fudan Egyetem … „mert csak”!

Emlékeznek még, 2014-et írtunk amikor Selmeczi Gabriella akkori Fidesz-szóvivő e-ként kerekített le egy sajtótájékoztatón elhangzó kérdezz-felelek-et, ami az akkori top téma Rorán Antal vagyonosodása köré fonódott: Selmeczi: Nincs logika abban a kérdésben, amit felvetett. Újságíró: Miért? Selmeczi: Csak. Az alábbi mai történet  a Fudan egyetem alapításáról is valami hasonló.

A Fidesz szerint nem tartozik a Nemzetbiztonsági bizottság illetékességi körébe a Fudan Egyetem

Ellenzéki képviselők többek között a Fudan Egyetemről és a Dunaferr-ügyről kérdezték volna Palkovics László minisztert, de sem a tárcavezető, sem a kormánypárti képviselők nem vettek részt az ülésen. A Fidesz-frakció sajtóosztálya az ATV Híradójának megkeresésére azt közölte:

„a Fudan Egyetem nem tartozik a Nemzetbiztonsági bizottság illetékességi körébe.”

Fudan Egyetem

Az ellenzék fagyos lehelete a tarkón

Pokorni Zoltána Fidesz politikusa egy korábbi vesztes választás után mint ellenzéki képviselő arról beszélt, hogy a kormány mindvégig érezni fogja jeges leheletüket a tarkóján, és úgy is lett. Most sincs ez másként?

Stummer János, a bizottság jobbikos elnöke sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy „nem hagynak nyugtot” a kormánypárti képviselőknek és a kormánynak, mert továbbra is azt gondolják, hogy ezek az ügyek a Nemzetbiztonsági bizottság asztalára tartoznak. Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője konkrét kérdéssel is készült az ülésre, ami arról szól, hogy a hitelszerződésbe, amit Magyarország kötni fog azért, hogy az egyetem létrejöhessen, lesz-e stabilitási záradék.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya az ATV Híradójának kérdésére úgy reagált:

„sem a baloldal által privatizált Dunaferr tulajdonosok közötti vitája, sem a Fudan Egyetem nem tartozik a Nemzetbiztonsági bizottság illetékességi körébe, nem fogjuk hagyni, hogy a baloldal politikai provokációkhoz használja fel a testületet”.

Itt tartunk ma 2014-hez képest.

A Fudan egyetem rövid magyarországi története.

Fudan Egyetem

One thought on “A Fidesz szerint nem tartozik a Nemzetbiztonsági bizottság illetékességi körébe a Fudan Egyetem … „mert csak”!

  • Engem speciel baromira nem érdekel, ha idecuccol a fudan, de az annál inkább, hogy miért a mi kontónkra? Erre még egyik fidesznyák se válaszolt, hogy miért a lakosságnak kerül 540 milliárdba, hogy idejön egy kommunista egyetem. Kína nem szegény ország, csengesse a rávalót ő. Ráadásul orbán még egy 800 milliós telket is ad nekik. Röhej. Hány segget nyalnak egyszerre? Putyinét, vagy a kínai csingcsangét? Brüsszelt meg köpködik, de a pénzt küldjék zsákszámra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük