2019.04.26. Névnap: Ervin

Nem tetszett a Fidesznek a “liberális demokrácia” szóhasználat, az Európai Néppárt kihúzta a határozatból 0 63

Deutsch

Deutsch Tamás EP-képviselő szerint fontos tett, hogy az Európai Néppárt jogállamisági határozata elmozdult a kereszténydemokrácia értékei felé, ami szerinte az EPP-n belül kereszténydemokrata fordulat.

Deutsch szerint az EPP…

Minden liberális és ellenzéki törölje le az arcáról a krokodilkönnyeket, hiába kajánkodtak és álmodoztak, a Fidesz javaslatára Helsinkiben kikerült az Európai Néppárt határozati javaslatából a liberális demokrácia kifejezés. Ehelyett a kereszténydemokrácia értékeit vési kőbe a dokumentum”

– nyilatkozta a PestiSráconak Helsinkiben Deutsch Tamás, az Európai Parlament fideszes képviselője.

Fontosnak nevezte, hogy a jelentés elmozdult a kereszténydemokrácia értékei felé. Az Európai Néppárton (EPP) belül ezt egy kereszténydemokrata fordulatnak nevezte.

„Teljes lelki nyugalommal támogatjuk a határozati javaslatot”

– egyértelműsítette Deutsch Tamás. Sőt, fideszes EP-képviselő ezúttal sem hazudtolta meg magát, úgy fogalmazott:

A haladó értelmiség és a magyarországi fake news gyárak mesterdiplomás néppárti tudorrá változtak, de még így sem sikerült. Az Európai Néppárton belül olyan meghatározó a Fidesz, hogy javaslatunkra kikerült a dokumentumból a liberális demokrácia. Elindult a kereszténydemokrata fordulat a néppárton belül.

A Fidesz és a KDNP összesen 34 magyar küldöttel van jelen Helsinkiben, de vannak határon túli, más magyar küldöttek is, így összesen ötvenhárman képviseljük a nemzetet.

A németek, a franciák, a spanyolok és a lengyelek után a Fidesz-KDNP az ötödik legnagyobb frakció Helsinkiben, de miután a lengyelek, a franciák és a spanyolok ellenzékben vannak a saját hazájukban, így Helsinkiben a második legnagyobb kormányzati pozícióban lévő küldöttcsoport vagyunk.


A pia és a medve bőre…..

A politikus arról is beszélt, hogy ne igyunk előre a medve bőrére, de az előzetes várakozások alapján holnap nagy többséggel választja majd csúcsjelöltté a német Manfred Webert, a bajoroszági CSU politikusát, az EPP európai parlamenti frakcióvezetőjét.

„Weber kereszténydemokrata politikus, míg ellenlábasa, a finn Alexander Stubb szélsőliberális. Nem is kérdés, hogy Webert támogatjuk”.

A nyilatkozat azért is érdekes, mert az EPP szerdán kezdődő helsinki kongresszusán határozatot hoznak a jogállamról és a konzervatív értékekről.

„Az EU értékeinek védelme és a demokrácia biztosítása”

címet viselő dokumentumot azért terjesztette elő az EPP vezető grémiuma, hogy színvallásra késztesse Orbán Viktor magyar kormányfőt, aki vagy jóváhagyja az állásfoglalást, vagy veszélyezteti a Fidesz tagságát a pártcsaládban.


A sajtóhoz kiszivárgott dokumentum hitet tesz a liberális demokrácia értékei mellett, hosszan méltatta civil szervezetek demokráciában betöltött szerepét, elfogadhatatlannak ítélte a többség diktatúrájára épülő igazságszolgáltatást és bírálta az EU-s intézményeket támadó tagállamokat.

(forrás: 168ora.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 3 =

Legfrissebb cikkeink

putyin-roszkomnadzot

Mindent kifejez az orosz médiahatóság sztálini időket idéző neve: a Roszkomnadzor. Félelmetes, és a kiadóknak, szerkesztőknek, újságíróknak van is okuk …

Cikket közölt a kormányzati hamis hír gyártó szennylap arról, hogy egy barátom és régi harcostársam a kizárásomat kezdeményezte az MSZP-ből. …

beteg-gyerek

Hihetetlen, hogy semmi nem üti át a magyar ingerküszöböt! Azzal hülyítjük magunkat, hogy jobb, ha kussolunk, legalább békén hagynak, közben …

kullancs

Áprilist írunk így már rég „felébredtek téli álmukból” a kullancsok, akik vétlen két- és négylábú áldozataikra lesnek az erdőkben, réteken, …

Megosztás

Szerintem ez érdekelhet téged: Nem tetszett a Fidesznek a "liberális demokrácia" szóhasználat, az Európai Néppárt kihúzta a határozatból!
Kattints ide a cikkért: https://varosikurir.hu/nem-tetszett-a-fidesznek-a-liberalis-demokracia-szohasznalat-az-europai-neppart-kihuzta-a-hatarozatbol/