"Sajnálom Orbán Viktort, hogy nem volt egyetlen olyan tanára sem, akit tanár-példaképnek tekinthetne" - Városi Kurír

Sorting by

×

“Sajnálom Orbán Viktort, hogy nem volt egyetlen olyan tanára sem, akit tanár-példaképnek tekinthetne”

Nagyon méltatlan ez az egész: a legtöbb országban szó nélkül előre vették a tanárokat, itt késve és nagy nehezen, beszólások közepette végre elkezdik oltani őket, de közben rendeletbe adják, hogy április 19-én jusztis nyitás lesz — és a kérdésre, hogy mi lesz azokkal a pedagógusokkal, akik addigra még nem szereztek védettséget, egyelőre nincs válasz – kezdte közösségi oldala bejegyzését Szél Bernadett.

Hirdetés

Ahogy a tömeges ingyenes tesztelés ügyében is néma csend van, pedig anélkül az egész védekezés iszonyú hazardírozás. Miközben pedig a nyilvánosságban megy ez a vita, folyamatosan kapom a leveleket, és egyet szeretnék is itt megosztani — szemléletet formál és minden benne van, amin a miniszterelnök totálisan átlépett.

Tartsanak hát tükröt az ország első emberének azok, akiken Orbán megpróbált egyszerűen keresztülnézni!”

Az alábbiakban egy nyugdíjas tanár hozzá érkezett levelét tette nyilvánossá a képviselőnő, amit itt olvashat:

“Tisztelt Szél Bernadett!

Olvastam a véleményét a pénteki, Orbán Viktornak a tanárok oltásával kapcsolatos megnyilvánulásáról. 2020. decemberében nyugdíjassá vált, általános iskolai matematika tanárként természetesen önnel értek egyet.

Azért még két-három dolgot hozzáteszek

Mivel Orbán Úr anyja kolléga volt (Orbán Viktor bevallása szerint, ugyanis én nem nyomoztam utána ennek az információnak), a fent kifogásolt kijelentései annál szomorúbbak.

Szívem szerint többször, tagoltan, lassan elmondanám Orbán Úrnak, hogy megértse: egy tanár számára a tanév általában az augusztus 20-t követő munkanaptól, június 30-ig tart (legalább!), úgy, hogy általában a hétvége zömét is elviszi a munka. A felkészülés az órákra, egyéb foglalkozásokra, dolgozatok javítása (egy felsős tanár általában 5-6 osztályban tanít, az gyenge 25 fő/osztállyal számolva is 125 -150 tanuló, aki elvárja a szüleivel együtt pl. a matematika dolgozatok, beadott egyéb munkák alapos javítását!), készülés a szülői értekezletekre, tantestületi tanácskozásra, kirándulások szervezése, vagy hétvégi kiránduláson vesz részt a gyerekekkel, adminisztráció elvégzése, továbbképzés – hivatalos, vagy önkéntes, iskolai dokumentumok (tanmenetek, munkatervek, óratervek stb.) készítése, osztályfőnökként a gyerekekkel kapcsolatos ügyes-bajos dolgok, de például gyermekvédelmi feladatok ellátása, stb.

Ráadásul, szorgalmi időben, ha szükséges volna sem vehet ki egyetlen nap szabadságot sem, mert az iskolában kell lennie minden nap

A tanítási órákról, ha nagy bajban van sem teheti ki a lábát, mert a gyerekeket nem hagyhatja magára. Jómagam, amikor még léteztek gyermek táborok – megfizethető áron kínált szállással, étkezéssel! – nyaranta 10 napos táborokat szerveztem a tanulóknak, gazdag programokkal: bejártuk Magyarország tájait, a természeti értékek mellett megnéztük épített értékeit is.

Az iskolai mindennapok nem abban merülnek ki, hogy találkozom sok gyerekkel. Amíg a gyerek az iskolában van, minden pillanatban felelek tanárként a gyermekért – minden tekintetben! És ez nem üres szólam: bármi történik az iskolában a gyerekkel, a felelősség a tanáré!

Sajnálom Orbán Viktort, hogy nem volt egyetlen olyan tanára sem, akit tanár példaképnek tekinthetne

Nyilvánvalóan, mint minden hivatás esetében, a tanári rétegre is igaz, hogy vegyes képet mutat: mint ahogyan van emberként is kiváló orvos, informatikus, eladó, postás, köztisztaságban dolgozó szakember, politikus, és így tovább; mindenütt van munkáját lelkiismeret nélkül végző orvos, informatikus, eladó, postás, köztisztaságban dolgozó szakember, politikus, és így tovább!

De csak azért, mert ismerek erkölcstelen, lelkiismeretlen, tájékozatlan, a munkára alkalmatlan politikust, még nem gondolom mindenkiről, hogy ugyanolyan.

A tanárok társadalmi, anyagi megbecsülése konvergál a nullához, nem utolsó sorban azért, mert vezető politikusok ilyen nyilatkozatokat tesznek nyilvánosan, illetve ők maguk becsülik “semmire” a tanárokat (lásd közalkalmazotti bértábla)!

A járvány kellős közepén dolgozó tanároknak azért meghalni szabad, ugye!?

Az a csoda, hogy még egyáltalán működnek az iskolák: de nem a KLIK miatt! Az púp az egész rendszer hátán! A tanárok viszik a hátukon az egész rendszert!

Nem kívánom, hogy Orbán Viktor védjen meg engem és a Magyarországon élő tanárokat,

de azt elvárom, hogy a TÖRVÉNYEK VÉDJENEK MEG MINDEN RÉTEGET, minden magyar állampolgárt a nemtelen támadások ellen.

Egy nyugdíjas pedagógus”

Háttér….

Orbán Viktor, 2021. 03. 26.:
“Ugyanakkor van, hogy nyári szabadság, tehát ismerjük ezeket a hangokat, amelyek kritizálják a pedagógusokat, tehát nem mindenki pedagóguspárti ebben az országban, sok az igazságtalanság ebben a véleményben, hogy nyáron nem dolgoznak, és így tovább. Az én édesanyám egyébként gyógypedagógusként ment nyugdíjba, tehát pontosan ismerem ennek a színét meg a fonákját is. De most az a helyzet, hogy ha vissza akarjuk engedni a gyerekeinket az iskolába, ami fontos, kérek mindenkit, azokat is, akik esetleg fenntartásokkal vannak a pedagógusok iránt, hogy ezt fogadjuk el.”
Kásler Miklós, 2021.03.16.:
“A tanárok ugyanúgy megkapják az oltást, mint minden más magyar állampolgár, az életkoruk és egészségügyi állapotuknak megfelelően.”

 

MOSZ

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: ““Sajnálom Orbán Viktort, hogy nem volt egyetlen olyan tanára sem, akit tanár-példaképnek tekinthetne”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.