Nem volt teszt, hazaküldték a beteget! – tudják, ez az, amit az Emmi finanszíroz

Mint arról beszámoltunk, az egészségügyi intézmények hétfőtől ismét elláthatnak nem sürgős eseteket is, ám a vizsgálatokat és beavatkozásokat negatív koronavírus teszt elvégzéséhez kötik.

Teszt? Az nincs….!

Az RTL Klub Híradója szerint hétfőn országszerte hosszú sorok alakultak ki a szakrendelők előtt, ám sokan voltak, akiket teszt hiányában hazaküldtek.

Az Emmi az RTL Klub és az ATV Híradójával is azt közölte, hogy a tesztet, amennyiben közfinanszírozott szolgáltatáshoz van rá szükség, az Egészségbiztosítási Alapból finanszírozzák, vagyis

nem a betegnek kell fizetnie érte, a mintát pedig a mentőknek kell levenniük.

Erről azonban a jelek szerint hétfőn még nem tájékoztatták az intézményeket,

a RTL Klubnak például nyilatkozott egy férfi, akit ellátás nélkül elküldtek, mert nem hozott magával negatív koronavírus-leletet, azt viszont nem tudták megmondani neki, hogy a tesztet hol és hogyan végeztetheti el.

„Kérdem én: honnan vegyem elő a negatív leletet? Be se mehetek semmilyen kórházba, miről beszélünk akkor. Fogalmuk sincs, hogy hova menjek”

Az Emmi most azt is közölte, hogy

fogászati kezelések előtt minden fogorvosnak egy kérdőívet kell kitöltetnie a beteggel, és ha a páciens nem koronavírus-gyanús, akkor nincs szükség a PCR-tesztre.

Forrás

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük