Ha ilyet lát, segítsen! Néma segélykérő kézmozdulatot honosít meg a rendőrség

Új, nemzetközileg már bevett segélykérő kézmozdulatot vezet be a magyar rendőrség. Egy egyszerű kézmozdulattal figyelmeztethetik a bajban lévők a környezetüket, hogy azonnali segítségre van szükségük, ám körülményeik (például fenyegetettség) miatt telefonon vagy egyéb módon nincs lehetőségük rendőri segítséget kérni.

Figyeljen, hogy segíthessen!

Mivel az áldozatok a bántalmazó előtt sokszor nem tudnak segítséget kérni,

„a rendőrség előtt azonban a látencia miatt jelzés nélkül többnyire ismeretlenek maradnak az ilyen jellegű bűncselekmények, a bántalmazottaknak lehetősége van egy új eszköz használatára, a néma segítségkiáltásra, amivel a kiszolgáltatott helyzetükben is segítő jobbot remélhetnek a társadalomtól, a rendőrségtől”

– áll a rendőrség közleményében.

A mozdulat Kanadából indult, de már Magyarországon is megjelent a közösségi médiában. A rendőrség készített egy animációt a kézmozdulat helyes használatáról, amit itt tud megnézni:

Kapcsolódó

 

rendorseg

One thought on “Ha ilyet lát, segítsen! Néma segélykérő kézmozdulatot honosít meg a rendőrség

  • Nálam sokkal okosabbak találták ki, de nekem ez hosszunak tünik…. gyakorlatilag nem 1, hanem 3 mozdulat, amire nem biztos, hogy a bajba jutottnak lesz rá ideje. Ahogy pl. a „V”-t, a győzelmet egy mozdulattal tudjuk mutatni, erre is valami hasonló 1 mozdulat kellett volna.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük