Németh honvéd! – ki a “hontámadó” ellenség?

A 2019-es költségvetés 513 milliárd, azaz 513.000 millió forintot szán a honvédelemre, ami hont támadó erők híján költhető lenne az ország polgárai életének könnyítésére is. Mert bármennyire dübörgünk, lenne még mit korrigálni!

Az új orbáni gumicsont: cél: a világ legerősebb honvédsége

„A cél, hogy a térség legerősebb hadseregével rendelkezzünk erkölcsi, szellemi, fizikai felkészültséget tekintve egyaránt”

A fenti mondatot – kinek másnak? – Németh Szilárd újdonsült Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkárnak a szájába adták, aki nyomatja is lelkesen, ahol mikrofon közelbe kerül, most éppen a Magyar Hírlapban. A recept ugyan az, mint ami a menekültek esetében bevált: teremts fenyegetettséget, persze kizárólag szóban és utána nyújt segítő kezet magad ellen. A fogadtatás a folytonos közpénzen történő agymosás eredményeként borítékolható.

…egyrészt a humánpolitikai kérdésekre, vagyis arra, hogy legyen elég és kiválóan képzett, hazaszerető katonánk, másrészt a haderőfejlesztésre, a katonai műszaki-technikai feltételek fejlesztésére. Az ehhez szükséges pénzek már megjelentek az elmúlt két év költségvetésében is. Így például – csak hogy a két legnagyobb büszkeségünket említsem – be tudtunk szerezni két A319-est a szállítási feladatokra, továbbá lehetőséget kaptunk arra, hogy újraindítsuk a fegyvergyártást. A 2019-es költségvetésben pedig hetvennyolcmilliárd forinttal több, összesen ötszáztizenhárommilliárd forint jut a honvédelemre. Ez példaértékű, ennyit még soha nem fordítottunk a katonáinkra.

Németh feltételezi, hogy valakik a szuverenitásunkra törnek, de persze semmi konkrétum, csak a szokásos köd:

a mi célunk nem csupán ennyi, hanem az, hogy a térség legerősebb hadseregével rendelkezzünk erkölcsi, szellemi, fizikai felkészültséget tekintve egyaránt. Ehhez viszont, ha kell, akár a GDP három százalékát is biztosítjuk. Nemzeti érdek, hogy erős, honvédő hadseregünk legyen, hazaszerető, fiatal tisztekkel, tábornokokkal. Ez a garanciája Magyarország függetlenségének és a magyar nemzet biztonságának.

Többször felvetődött a kötelező sorkatonaság visszaállítása, amit egyelő tagad az “illetékes elvtárs”:

Magyarországon biztosan nem lesz kötelező sorkatonaság. (…) ha valaki fegyveresen szeretné a hazáját szolgálni, akkor arra legyen lehetősége. Ezért indult el az önkéntes tartalékos haderő megszervezése, ami a járásokon keresztül, területvédelmi elven történt meg Simicskó István miniszter úr hathatós munkájának köszönhetően. Mostanra eljutottunk oda, hogy a 2010-es siralmas, tizenhét fős tartalékos haderő létszáma hatezer-hétszázra nőtt.

Tovább marad a válsághelyzet!

Rátérve a migrációra, legutóbb fél évre hosszabbította meg a kormány a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, amit “nagy hiba lenne feloldani.”

Jövőre európai parlamenti választás lesz, addig biztosan nem fognak a bőrükbe férni, Brüsszel nem mond le erről az agyrémről. Junckerék már az EU költségvetését is az európai polgárok helyett a bevándorlókra fordítanák. Nem tanultak ezek a közelmúlt általuk okozott kudarcaiból: se a berlini falból, se a Brexitből, se a 2008-as pénzügyi válságból. Még a migrációs hátterű terrortámadások több száz áldozata se érintette meg őket. Ezért részünkről nagy hiba lenne nem meghosszabbítani a válsághelyzet kezelését.

Ebből az sejlik, hogy a főellenség a Magyarországot tagként magába foglaló Európai Unió? Érdekes álláspont egy országtól, ami önként csatlakozott a NATO-hoz és az Unióhoz egyaránt. Szép új világ, hol lesz a véged?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük