Németh Nándor és Kós Hubert is világbajnoki hatodik - Városi Kurír

Sorting by

×

Németh Nándor és Kós Hubert is világbajnoki hatodik

Németh Nándor hatodik helyen végzett 100 méter gyorson szerdán a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. Kós Hubert a hatodik helyen végzett 200 méter vegyesen, míg Kapás Boglárka címvédőként hetedik lett 200 méter pillangón.

Hirdetés

A BVSC versenyzője kalandos úton került a fináléba, mivel a keddi elődöntőben holtversenyben a nyolcadik időt úszta az olasz Lorenzo Zazzerivel, így kettejük között “szétlövés” döntött a teljes esti programot követően. Németh végül nem bízta a véletlenre a dolgot: a tokiói olimpián úszott országos csúcsát (47.81) megjavítva 47.69-cel biztosította helyét a 8-as pályán.

Németh – aki ebben a számban 2018 óta minden világversenyen döntőt úszott – a fináléban jól rajtolt, de az utolsó helyen fordult, majd jól hajrázott, azonban az éremcsatába nem tudott beleszólni.

“A lendület és a magabiztosság megvolt bennem, amit a tegnapi szétúszás adott, ugyanakkor reggel azt is megéreztem, hogy kétszer kellett felállnom a rajtkőre és pluszban két-három órát még itt kellett töltenem tegnap este. Összességében elégedett vagyok, bár a másik olaszt is nagyon szerettem volna megverni”

– nyilatkozta Németh, akinek a verseny közben az egyik sapkája lecsúszott, ami nehezítette a dolgát.

Hirdetés

A számot a román David Popovici nyerte, aki már 200 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában. A 17 éves és 280 napos Popovici mindössze a második 18 év alatti győztese ennek a számnak, 1975-ben Andy Coan nyert hasonlóan fiatalon.

Férfi 100 m gyors, világbajnok:
    
   David Popovici (Románia) 47.58 másodperc
2. Maxime Grousset (Franciaország) 47.64
3. Joshua Liendo Edwards (Kanada) 47.71
…6. NÉMETH NÁNDOR 48.13

Kós Hubert hatodik 200 méter vegyesen

A 19 éves magyar versenyző, aki tavaly ugyanebben a medencében junior világcsúcsot úszott (1:56.99) az Európa-bajnokságon, 1:57.26 perces idővel csapott célba.

Az UTE sportolója – aki az ötödik idővel, 1:57.23 perccel került a döntőbe – nagyon bekezdett és ezúttal a pillangó és a hát után mellen nem maradt le riválisaitól. Ekkor még úgy tűnt, harcban lehet az éremért, azonban a gyorsra elfogyott az ereje és visszacsúszott.

hatodik
BKós Hubert a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében a vizes világbajnokságon a Duna Arénában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A számot a franciak újdonsült szupersztárja, a 20 esztendős Léon Marchand nyerte, aki szombaton minden idők második legjobb úszásával nyert 400 méter vegyesen, kedden pedig a világcsúccsal győztes Milák Kristóf mögött második lett 200 méter pillangón.

Marchand a második francia férfi úszó, aki ebben a számban világbajnoki érmet nyert, 1998-ban édesapja, Xavier Marchand második volt.

Férfi 200 m vegyes, világbajnok:
    
   Léon Marchand (Franciaország) 1:55.22 perc
2. Carson Foster (Egyesült Államok) 1:55.71
3. Szeto Daija (Japán) 1:56.22
…6. KÓS HUBERT 1:57.26

Kapás Boglárka hetedik 200 méter pillangón

A 29 éves magyar versenyző 2:08.12 perccel csapott célba, a program zárásakor pedig a 4×200 méteres női gyorsváltó tagjaként is medencébe ugrik.

Kapás Boglárka a keddi elődöntőből 2:07.89 perces idővel éppen a nyolcadik helyen jutott a fináléba, ahol szokáshoz híven lassan kezdett, ezúttal viszont a mezőny annyira ellépett tőle, hogy szokásos nagy hajrája is csak arra volt elég, hogy holtversenyben lett hetedik a dán Helena Bachhal.

“Legalább nem lettem nyolcadik. Egy kis hiányérzetem van, hogy nem sikerült 2:07-es időt úszni, de ma reggel azért éreztem, hogy ez a tegnap délutáni úszás mennyit kivett belőlem. Kijött, hogy fizikailag nem vagyok abban az állapotban, amiben kellene. Nekem a középdöntő volt a fő úszásom, itt beleadtam mindent, de ennyi maradt”

– nyilatkozta Kapás, aki derékproblémák miatt éppen az alapozása közepén kényszerült több hetet kihagyni.

hetedik
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás döntőjében a vizes világbajnokságon a Duna Arénában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A számot a kanadaiak szupertehetsége, Summer McIntosh nyerte, és akárcsak az elődöntőben, ezúttal is junior világcsúcsot úszott. McIntosh 15 évesen és 308 naposan diadalmaskodott, legutóbb a kínai Je Si-ven nyert hasonlóan fiatalon világbajnoki címet, 2011-ben 200 méter vegyesen.

Női 200 m pillangó, világbajnok:
    
   Summer McIntosh 2:05.20 perc
2. Hali Flickinger (Egyesült Államok) 2:06.08
3. Zsang Jü-fej 2:06.32
…7. KAPÁS BOGLÁRKA 2:08.12

(MTI)

Milák Kristóf világcsúccsal aranyérmes 200 méter pillangón

Friss híreink

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Németh Nándor és Kós Hubert is világbajnoki hatodik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.